Pirmadienis Vilniuje: aidi šūviai, loja paršeliai, keičiamos skrydžių kryptys (foto)

Dovilė Raustytė
Linos Sabaitytės nuotr.

Atvažiuoja juoda mašina, iš jos iššoka kaukėti vyrai, meta po kojomis rūkstantį prietaisą, čiumpa vieną iš minioje stovinčių fotografų, trenkia į žemę jo fotoaparatą, pasigirsta šūviai, privažiuoja kita mašina, iš jos paskubomis išpuola treninguoti jaunuoliai su iš pažiūros rimtesniais ginklais, krūva pinigų ir ant aplinkinių siundantys du paršelius, kurie taip garsiai žviegia, kad, rodosi, tuoj tuoj pradės loti...

Ne, čia ne pagiringas savaitgalio sapnas ir ne teroristų išpuolis, tai tiesiog režisieriaus Emilio Vėlyvio naujausio filmo „Redirected“ pristatymas spaudai. 

„Jei „Zero“ buvo žymimas „S“ raide“, tai „Redirected“ turės „SSS“, - atsiprašęs už savo sukurtų personažų šiurkštų elgesį šmaikštavo laukiamiausios ateinančių metų premjeros režisierius. Dviejų valandų filmas pasakos keturių draugų britų istoriją – Londone apiplėšę nelegalų kazino, vyrukai nuo juos persekiojančių gangsterių bėga į Malaiziją. Tačiau dėl Islandijos ugnikalnio išsiveržimo jie priversti leistis Lietuvoje, kur patenka į neįtikėtinų nuotykių sūkurį Vilniuje ir provincijoje.

Žviegiantys ir besišlapinantys paršeliai spaudos konferencijoje, riebus kiaulės užpakalis filmo reklaminiame plakate - pasirinkti ne šiaip sau šokiruoti, kaip sako E. Vėlyvis, naujausias jo filmas žiūrovui pasakos apie tai, kaip lietuviškos kiaulės auklėja anglišką kiauliškumą. O kadangi, jo žodžiais tariant, filme stipriai šaržuojama meilė tėvynei, tad galima spėti, kad kiaulės įvaizdis čia ir minėtosios tėvynės šaržo simbolis.

Pasak suburtos filmo kūrybinės komandos, pasaulis ieško naujo Q. Tarantino, o jų tikslas, kad juo taptų E. Vėlyvis, kas atverstų naują puslapį lietuviškam kinui, praskynus kelius į tarptautines rinkas. Į jas orientuotas ir „Redirected“: 80 proc. filmo įgarsinta anglų kalba, jame vaidina žymūs užsienio veiksmo filmų aktoriai, tarp kurių Vinnie Jonesas, daugeliui pažįstamas iš režisieriaus Guy Ritchie filmų, britai Scotas Williamsas, Anthony Strachanas, australas Gilas Darnellis, rusas Arturas Smolyaninovas bei kiti. Filme tarp mūsų šalies aktorių išvysime ir a.a. Vytautą Šapranauską.

„Neslėpsime, mūsų ambicijos yra didelės. Esame numatę 60 tikslinių regionų, kur norėtume rodyti filmą, tačiau labai svarbu išsirinkti teisingas distribucines kompanijas, kurios efektyviausiai mus atstovautų ir įdėtų daugiausiai pastangų. Jau kalbamės su D. Britanijos, Prancūzijos, JAV, Kanados, Rusijos, Skandinavijos kompanijomis, tačiau per anksti sakyti, kas ir kur platins filmą, nes dar neturime galutinio produkto“, – teigia už filmo platinimą atsakinga prodiuserė Daiva Jovaišienė. Pasak jos, filmu jau domisi kai kurie pasaulinio garso distributoriai, tokie kaip „Universal Pictures“ ar Rusijos grandas „Karo film“.

Bet ne visos žinios tokios geros: kraujo, šūvių ir keiksmažodžių naujausioje juostoje nepagailėjęs režisierius susirinkusiesiems pranešė, kad Lietuvos kino teatruose ją išvysime tik 2014 m. sausį-vasarį. Tad kol kas pasigėrėkite šiandien pristatytu „Redirected“ traileriu. 

Kitą savaitę 30 žmonių kūrybinė komanda išvyksta į Londoną, kur bus užbaigiami filmavimo darbai, po kurių gamybinė medžiaga arba, kaip sako E Vėlyvis, dešra keliaus į montažinę. Rugpjūtį filmą planuojama perduoti distributoriams.

„Redirected“ - trečiasis pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji du – „Zero“ ir „Zero II“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio. Būsimi kino juostos „Redirected“ fanai kviečiami burtis „Facebook“ puslapyje, skirtame supažindinti su filmo naujienomis: www.facebook.com/RedirectedMovie. Šiandien startavo ir oficiali filmo svetainė: www.redirectedmovie.com

Daugiau akimirkų iš rytinio susišaudymo - nuotraukų galerijoje.

emilis vėlyvis, kinas, lietuviškas kinas, nauji filmai, redirected, veiksmo filmai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai