Now Reading
Kelionė po Norvegiją (ir ne tik) su „Casiokids“

Kelionė po Norvegiją (ir ne tik) su „Casiokids“

Kelionė po Norvegiją (ir ne tik) su „Casiokids“

Laikas.lt

„Fiordai, biatlonas, pigūs skrydžiai, lietuvių emigrantai, brangi šalis, metalas“, – taip Norvegiją įsivaizduoja vilniečių „Without Letters“ vaikinai. „Fiordai, kalnai ir t(r)oliai. Buvau ten dukart, ir abu kartus – žiemą. Apsnigtos kalnų kupros, švelnus pušynų kailis ant tų kalnų-it-žvėrių nugarų ir šaltos didžiulės jų iltys į jūrą fiorduose“, – poetizuoja vienas projekto „Kurak“ balsų Eglė Sirvydytė.

Įsibėgėja balandžio viduryje prasidėjusios „Norvegijos dienos Lietuvoje 2013“. Šį penktadienį, balandžio 26 d., menų fabrike „Loftas“ šis renginys nuskambės turbūt garsiausiai. Su antraja „Norden Wave“ banga atplaukia viena žinomiausių šiuolaikinės Norvegijos muzikos grupių „Casiokids“.

2005-aisiais Bergene susikūrę „Casiokids“ išleido 3 albumus ir pirmąjį singlą norvegų kalba D.Britanijoje. Grupės hitas „Fot i hose“ buvo įtrauktas į populiaraus videožaidimo „FIFA 10“ garso takelį. „Casiokids“ laimėjo Geriausios grupės konkursą, surengtą Norvegijos popmuzikos legendų „A-ha“. Įtakingas britų leidinys „NME“ pavadino grupę „geriausiu dalyku iš Norvegijos po black metal“, o jų kolegos iš „The Independent“ – „New Casiokids on the block“.

Po pasirodymų Maskvoje ir St. Peterburge į Vilnių 7-iese atvykstantys „Casiokids“ žada pristatyti ir keletą būsimojo albumo kūrinių. Galima neabejoti, kad linksmieji norvegai gerai pašokdins lietuvius ir išmokys juos dainuoti …norvegiškai.

Kartu su svečiais iš Skandinavijos, „Norden Wave“ pristato du vietinius kolektyvus, neseniai sėkmingai pasirodžiusius „Talino music week“: Lietuvos alternatyvinės muzikos rinktinę „Kurak“ ir nuolat eksperimentuojančius vilniečius „Without Letters“.

„Kurak“ lyderis Vygintas Kisevičius sako: „Labai apsidžiaugėme organizatorių kvietimu prisijungti prie šiaurės muzikos bangos. „Norden Wave“ koncerto metu pasirodys visi trys kviestiniai vokalistai: Eglė Sirvydytė, Karolis Ramoška ir Markas Palubenka. Per mums skirtą laiką bandysime parodyti geriausią savo pusę.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Without Letters“ su elektroninės muzikos prodiuseriu 96wrld pastaruoju metu studijoje tyrinėja erdves tarp elektronikos ir roko. „Pristatysime nemažą dalį artėjančio savo EP kūrinių, o taip pat ir vieną visiškai naują kūrinį. Po ilgos pertraukos nusprendėm groti savo pirmąją išleistą dainą ir ją integruoti dabartinę programą“ – sako muzikantai ir žada sugroti intensyvų ir aštrų set’ą.

Be gyvai atliekamos muzikos, šiaurietišką „Norden Wave“ kasą pins dydžėjai Mantas T. iš „Partyzanai“ ir jau minėtas 96wrld, o vaizdais rūpinsis VJ Suckmafinger ir VJ Fullscreen.

Pirmosios „Norden Wave“ bangos video atgarsiai: 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top