Now Reading
Meninis dviračių paradas sėkmingai pravažiavo Vilniaus gatvėmis (foto)

Meninis dviračių paradas sėkmingai pravažiavo Vilniaus gatvėmis (foto)

Meninis dviračių paradas sėkmingai pravažiavo Vilniaus gatvėmis (foto)

Laikas.lt
Sauliaus Žiūros nuotr.

Sekmadienio popietę vilniečiai turėjo progos stebėti meninių dviračių žaliąjį važiavimą „CO2 Green Drive“. Apie 150 dviratininkų, pajudėję nuo kultūros baro „Kablys“, miesto žemėlapyje nupiešė CO2 ženklą.

Minint Žemės dieną, CO2 ženklas mobiliosios aplikacijos pagalba išpieštas tokiuose miestuose kaip Niujorkas (JAV), Kopenhaga (Danija), Keiptaunas (Pietų Afrikos respublika).

Tačiau lietuviai šįkart ne tik nubraižė CO2, bet ir pradžiugino miestiečių akis meninių dviračių paradu, kurio idėją parado organizatorius Giedrius Kavaliauskas parsivežė iš Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) Nevados dykumoje vykstančio festivalio „Burning man“.

„Smagu, kad mūsų rengtose dviračių kūrybinėse dirbtuvėse„Whodidthat to my bike?“, kurias priglaudė J. Vienožinskio mokykla ir skulptorius Donatas Jankauskas (Duonis), gimė apie 20 meninių dviračių. Džiaugiamės ir tuo, kad jau važiuojant ilgai dviračių kolonai prie jos jungėsi savo dviračius namuose išgražinę vilniečiai.  Nuostabu, kad miestiečiai pasirodė tokie meniški ir atrado džiaugsmą kurti“, – sakė G. Kavaliauskas.

Vienoje sankryžoje prie eisenos prisijungė Jonas su princesės suknele pasipuošusia dukra, keliaujančia ant garbiniuota uodega pasipuošusio vienaragio. Plojimų sulaukė kario maskuote pasipuošęs vyrutis, kuris savo dviračiu-pušimi nustebino net ir ekstravagantiškiausių dviračių savininkus. Jis pasakojo, kad šis dviratis gali pravažiuoti klampynes, pelkes ir kitas paprastiems dviračiams neįveikiamas vietas.

Anot G. Kavaliausko, paradas suteikė džiaugsmo ne tik vilniečiams, bet ir miesto svečiams, kurie Pilies gatvėje kiekvieną įdomesnį dviratį pasitiko plojimais. „Tikiu, kad Vilnius puoselės šią tarptautinę aplinkosaugos šventę, kurios metu ir vyko pirmasis meninių dviračių paradas. Linkėčiau, jog meninių dviračių daugėtų, paradas augtų ir  ilgainiui taptų miesto tradicija, papuošiančia pavasarėjantį Vilnių“, – sakė G. Kavaliauskas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Primename, kad „CO2 GreenDrive” važiavimo metu susibūrę dviratininkai tapo CO2 ženklą mieste piešiančiais teptukais. CO2 ženklas buvo piešiamas į išmaniuosius telefonus suinstaliuotomis mobiliosiomis programėlėmis, kurios žymėjo dviratininkų judėjimą mieste.

Daugiau nuotraukų – galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top