Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Paakių patinimas

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Rytais mano paakiai visada būna labai „patinę“ – atrodau, kaip apsiverkusi, ar, dar blogiau, iš vakaro gerai pasilinksminusi. Gal žinote nuo ko tai ir kaip su tuo kovoti?

Raminta

Paakių patinimas gali atsirasti dėl skysčių ir limfos apykaitos sulėtėjimo organizme.
Kad limfa lengviau nutekėtų iš galvos, pamėginkite miegoti ant šiek tiek aukštesnės pagalvės.

Suaktyvinti veido limfotaką galima veido masažais arba mankšta; fiziniai pratimai priverčia raumenis darbuotis didesne amplitude, tuomet jie efektyviau limfagyslėmis „pumpuoja“ skysčius iš paakių audinių į paausio limfmazgius. Galvos limfmazgių schema čia.

Rytais skirkite keletą minučių ir veido raumenų mankštai. Pradėti galima tiesiog nuo kelių serijų veido grimasų, kurių metu užsimerkite ir stipriai sutraukite vokų raumenis, palaikykite keletą sekundžių ir atleiskite. Pasidomėkite ir vadinamąją „veido joga“ – šie pratimai ne tik suaktyvina limfos tekėjimą, bet ir stiprina veido raumenis, pagražina veido kontūrus, išryškina skruostikaulius, mažina pagurklį ir pan. Ir veido oda ilgainiui tampa vis skaistesnė ir gražesnė.

Panašiai veikia ir pasyvi mankšta – veido masažas. Pačiai masažuotis veidą reikia įgudimo, bet galite kreiptis į veido masažo specialistę.

Be to, paakių patinimą sumažina ir šalti kompresai: suvilgykite du vatos tamponus atšaldytu hidroliatu (tam reikalui galite vieną hidroliato buteliuką nuolat laikyti šaldytuve), uždėkite tamponus ant akių, prispauskite nagų galiukais ir švelniai spausdama palaikykite 1–2 minutes.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

ekologiška kosmetika, konsultacijos, kvapų namai, natūrali kosmetika, natūralios kosmetikos specialistė, pabrinkę paakiai, pabrinkęs veidas, patinę paakiai, Rūta Daunoravičienė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai