Now Reading
„Loftas Fest 2013“: bene žymiausia „misė“ muzikoje atvyksta į Lietuvą

„Loftas Fest 2013“: bene žymiausia „misė“ muzikoje atvyksta į Lietuvą

„Loftas Fest 2013“: bene žymiausia „misė“ muzikoje atvyksta į Lietuvą

Laikas.lt

„Loftas Fest 2013“ organizatoriai šiemet turi tikrai ne vieną uogą ant torto, todėl likus pusantro mėnesio iki pirmojo vasaros festivalio Lietuvoje jie skelbia dar vieną žvaigždę savo programoje – Miss Kittin iš Prancūzijos. Daugeliui jos pristatinėti net nereikia.

„Miss Kittin yra viena ryškiausių didžėjų moterų pasaulyje“, – taip atlikėją tituluoja elektroninės muzikos trio „Metal On Metal“ narys Kym Wild. Būtent jis apie 2004 m. vienas pirmųjų Lietuvoje užgrojo Miss Kittin muziką.

Miss Kittin yra kilusi iš Grenoblio – miesto Prancūzijos Alpėse. Ne vienerius metus ji gyveno Berlyne, o daugybę vasarų praleido Ibicoje. Ten jos vardo ir charizmos dėka į žvaigždes iššovė viena populiariausių salos naktų „Cocoon“ klube „Amnesia“.

„Miss Kittin turi daug gerų gabalų. Mačiau ją Barselonoje, „Sonar“ festivalyje gyvai – tikrai įspūdingas reginys: ji spėja ne tik pagroti, bet ir padainuoti, ir dar pašokti ant pulto“, – savo įspūdžiais apie šią vieną žymiausių pasaulio didžėjų moterų dalinasi „Happyendless“ narys Andrius Alien.

Kitą savaitę ši jau apie dvidešimt metų didžiausiuose pasaulio vakarėliuose grojanti didžėjė ir atlikėja išleidžia savo šeštąjį albumą. Su juo ir savo geriausiais iš geriausių ritmų ji atvyks ir į „Lofto“ festivalį Vilniaus Naujamiestyje.

Miss Kittin, kurios tikrasis vardas Caroline Herve, prieš dešimt metų buvo viena ryškiausių personų electro clash muzikos judėjime visame pasaulyje. Vėliau ją vadino „new wave diva“. O ir po to ji dar daug kartų keitėsi ir keitė savo skambesį, tačiau iki šių dienų išliko aktualia ir geidžiama elektroninės muzikos istorijos dalimi.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Miss Kittin pastaruoju metu sumažino vakarėlių kiekį, kuriose ji groja, ir renkasi tik pačius įdomiausius arba didžiausius. „Loftas Fest“ – festivalis mieste – šiai kūrėjai pasirodė netgi labai įdomu“, – sako Miss Kittin į Vilnių pakvietęs festivalio idėjinis lyderis Victoras Diavara.

„Loftas Fest 2013“ vyks patį pirmąjį vasaros savaitgalį – gegužės 31 – birželio dienomis Vilniaus Naujamiestyje: „Lofte“, jo kieme ir aplinkiniuose loftuose.

Festivalio lankytojų taip pat laukia dar eilė jau paskelbtų tarptautinio lygio ir šiandien aktualių atlikėjų – amerikiečio Toro Y Moi, islandų „FM Belfast“ ir „Mum“, švedų hip hopo legendų „Supersci“ bei britų gyvo dubstep atlikėjų „Modestep“ ir kt. – pasirodymai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top