Tatuiruotosios retro damos (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Buzzfeed.com

Dar prieš tai, kai tatuiruotės tapo populiarios ar savotišku „kietumo“ ženklu, moterys tatuiruodavo savo kūnus nuo galvos iki kojų, vėliau šis reiškinys pradėjo blėsti, tatuiruotės buvo slepiamos po drabužiais ar intymiose kūno vietose. Karalienės Viktorijos laikų damos gausiai dailinusios savo kūnus tatuiruotėmis, dažniausiai būdavo tam tikro žanro artistės, dauguma jų dirbo cirke, be to, ne visos jos savo noru darydavosi tatuiruotes. Kai kurios jų pačios būdavo tatuiruočių meistrės, o dažnai ir jų sutuoktiniai. 

Viena žymiausių ir pirmųjų tatuiruočių meistrių moterų buvo amerikietė Maud Wagner, šio amato išmokusi iš savo vyro. Jos kūnas buvo savotiškas tatuiruočių meno kūrinys, ji nebuvo iš tų moterų, kurios paiso griežtų visuomenės nuostatų ar aplinkinių nuomonių. Maud iš pradžių buvo cirko akrobatė, o vėliau ir tatuiruočių menininkė. 1907 m.

1860 m. Cirko artistė Cally d'Astra.

1897 m. Susipažinkite – ponia Williams. 


1897 m. Dar viena žymi tatuiruota dama Emma de Burgh, ant kurios nugaros puikavosi tatuiruočių meistro Samuelio O'Reilly meno kūrinys. O'Reilly buvo vienas pirmųjų tatuiruotojų, naudojusių elektrinį pieštuką kaip įrankį tatuiruočių darymui.


1928 m.


1928 m. Tatuiruotė su polėkiu.


1930 m. Betty Broadbent tatuiruotėmis susidomėjo dar būdama 14 metų. Vėliau ji pati tapo tatuiruočių meistre ir dribo JAV, San Franciske.


1930 m. Betty Broadbent Niujorke.


1930 m. Tikroji mergina su drakono tatuiruote.



1930 m. Tikriausiai ši tatuiruotė nesimatytų net šokant čarlstoną, tais laikais ne visos moterys sau leisdavo atvirai demonstruoti savo dailias kojas, tad ši tatuiruotė buvo gana neblogai paslėpta.


1930 m.


1930 m. Panelė Stella Grassman taip pat buvo tatuiruočių meistrė, kaip ir jos sutuoktinis.


1936 m. Iš nugaros nuolatos stebintis vyras.


1960 m. Pam Nash buvo Bristolio tatuiruočių klubo narė, jį buvo bene dažniausiai fotografuojama šio klubo narė, ant jos nugaros ištatuiruoti Japoniško sodo fragmentai.

1960 m. Pam Nash.


1964 m.


1965 m. 

Daugiau apie tatuiruotąsias moteris skaitykite straipsnyje „Tatuiruotos moterys evoliucijoje nuo ritualų iki krūties vėžio operacijų“.

istorija, retro, tatuiruočių meistrai, tatuiruotės, tatuiruotos moterys, vitažas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai