Now Reading
Dėl „Velomaratono“ šį sekmadienį Vilniaus centre bus ribojamas eismas

Dėl „Velomaratono“ šį sekmadienį Vilniaus centre bus ribojamas eismas

Dėl „Velomaratono“ šį sekmadienį Vilniaus centre  bus ribojamas eismas

Rugpjūčio 22-ąją (sekmadienį), kai Vilniuje vyks pirmasis „Velomaratonas“, kai kuriose centrinėse sostinės gatvėse nuo 12 val. iki 17 val. bus draudžiamas automobilių ir viešojo transporto eismas.

Ši priemonė yra specialaus plano, skirto užtikrinti maksimalų dviračių šventės dalyvių ir žiūrovų saugumą, dalis. Eismas centre bus ribojamas bendromis organizatorių, Vilniaus miesto savivaldybės, visuomeninio transporto įmonių, kelių policijos ir kitų organizacijų pastangomis.

Renginio metu lengvieji automobiliai į centrą įvažiuoti ir iš jo išvažiuoti galės tik Lukiškių gatve ir Geležinio vilko tiltu. Dalis per miesto centrą važiuojančių troleibusų nekursuos visai, kai kurių maršrutai bus sutrumpinti arba pakeisti, o visi autobusai, įprastai kertantys centrines gatves, bus nukreipti aplinkiniais maršrutais.

Detalios informacijos apie eismo apribojimus ir viešojo transporto maršrutų pokyčius Vilniuje pateikiama interneto svetainėse www.vilniustransport.lt . Be to, darbo valandomis galima skambinti nemokamu telefonu 8 800 22922 arba mobiliuoju telefonu prisijungti prie interneto svetainės wap.vilniustransport.lt.

„Planavome, o dabar jau neabejojame, kad „Velomaratonas“ taps didžiausia dviračių švente Vilniuje, todėl iš anksto numatėme ir kartu su įvairiomis institucijomis įgyvendinome visą kompleksą priemonių, kurios padės užtikrinti renginio dalyvių saugumą. Daliai vilniečių dėl to tikriausiai teks keliauti kiek neįprastais maršrutais, tačiau tai truks tik kelias valandas“, – sakė pirmąjį Vilniaus „Velomaratoną“ organizuojančio Nacionalinio automobilių klubo (NAK) direktorius Benediktas Vanagas.

„Velomaratono“ trasa drieksis Gedimino prospektu, T.Vrublevskio gatve, Karaliaus Mindaugo tiltu, Žvejų ir Upės gatvėmis, Vytauto gatve, Žvėryno tiltu ir A.Goštauto gatve. Rugpjūčio 22-ąją nuo 12 val. iki 17 val. šiomis gatvėmis bus draudžiama ir važiuoti, ir jas kirsti. Prie visų sankryžų bus pastatyti įspėjantys kelio ženklai, eismą reguliuos policijos pareigūnai. Be to, dviratininkų ir žiūrovų saugumą užtikrins saugos tarnybų darbuotojai ir savanoriai, prie trasos budės keli greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Visi dviratininkai, savo ruožtu, privalės dėvėti šalmus.

Šiandien jau aišku, kad pirmojo Vilniaus „Velomaratono“ dalyvių skaičius pranoks išankstinius organizatorių planus į šventę sukviesti pusantro tūkstančio žmonių: trečiadienio vakare startuoti varžybose jau buvo užsiregistravę 1864 dviračių entuziastų: daugiau kaip 130 vaikų, daugiau kaip 300 sportininkų kategorijos dalyvių ir per 1400 mėgėjų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nemokama dalyvių registracija vyksta iki rugpjūčio 20-osios vidurdienio oficialioje „Velomaratono“ svetainėje internete www.velomaratonas.lt. Registruotis bus galima ir renginio dieną, tačiau tuomet teks mokėti starto mokestį – 40 litų.

„Velomaratono“ dalyviai gali startuoti sportininkų, mėgėjų ir vaikų važiavimuose, įveikdami 80, 40, 24 arba 2,4 kilometro distancijas. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top