Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: trinta svogūnų ir sūrio sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas: trinta svogūnų ir sūrio sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas: trinta svogūnų ir sūrio sriuba

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos trintą svogūnų ir sūrio sriubą.

Sudėtis:

  • duonos raugas (biga),
  • 4-5 dideli svogūnai,
  • 4 v. š. sviesto,
  • 150 g lydyto sūrio (tepamo),
  • 300 ml daržovių sultinio,
  • prieskoniai (pagal skonį),
  • duonos džiūvėsėliai.

Eiga:

Puode arba keptuvėje aukštais kraštais ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus ir uždengę troškinkite apie 25-30 min., vis pamaišydami. Išsitroškinę svogūnai bus labai minkšti ir saldoki. Sutrinkite juos trintuvu. Kadangi labai nemėgstu sultinių kubelių, naudoju savo pasiruoštą daržovių sultinį – mėsmale malta morka, petražolės, česnakas ir druska (kiekvieną rudenį pasidarau įvairių tokių daržovių mišinių, puikiai tinka sriuboms, padažamas bei marinavimui). Tačiau, manau, kad ir paprasti sultinių kubeliai čia puikiai tiks! Taigi, pasiruoškite ~300 ml sultinio ir supilkite į svogūnų tyrę. Truputį pamaišykite ir sudėkite lydytą sūrelį bei prieskonius (paragaukite, jei reikia dar įdėkite druskos – man buvo gerokai per saldu). Vėl viską gerai išmaišykite ir uždenkite puodą dar 5 min. Tuo tarpu (arba iš anksto) galite pasiruošti duonos džiuvėsėlius: kubeliais supjaustykite batoną (šį kartą naudojau čiabatą), pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Galite papuošti sriubą lėkštėje petražolės lapeliu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top