Ketvirtadienio liaudies pasaka: melų pasaka arba begalinė vaizduotė

Šiandien kassavaitinėje rubrikoje Ketvirtadienio liaudies pasaka - Melų pasaka. Skaitant belieka nepamesti įvykių ir stebėtis vaizduotės galiomis. O gal tai galėtų būti puikus scenarijus, pavyzdžiui, muzikiniam vaizdo klipui?


Aš jums pasakysiu pasaką. Mačiau skrendant dvi keptas vištas, skrido jos greitai, pilvus išvertusios į dangų, o nugaras į pragarą. Ten girnų akmuo plaukė kaip plunksna per Meino upę, o varlė, tupėdama per Sekmines ant ledo, nugraužė arklo žagres. Su ramentais ir kojūkais šoko vyti kiškį trys berniokai – vienas kurčias, antras aklas, trečias nebylys, o ketvirtas abiem kojom šlubas.

Norit žinoti, kaip jie kiškį pagavo? Aklas pamatė per lauką bėgantį, nebylys sušuko, kad šlubis vytų, o šlubis jį privijo tekinas ir pagavo už sprando. Kiti sugalvojo per lauką plaukti laivu, iškėlė bures ir pavėjui nusiyrė dirvomis; užplaukė jis ant aukšto kalno ir tenai prigėrė.

Toliau vėžys pralenkė kiškį, karvė užlipo ant stogo ir atsigulė “pailsėti”. Tam krašte musės tokios didelės, kaip ožkos.

O dabar atidaryk langą, kad tie melai išlėktų į orą.


Taip pat skaitykite:

Burtininkė

Šaunuoliui ir septyniasdešimt menų per maža

Ketvirtadienio liaudies pasaka: be galo

Apie povą ir žvirblį

Dvasia butely

Ezopo pasakėčia apie elnią ir vynmedį

Rusas Ivanas, caraitė, slibinas ir moralas nemeluoti

ketvirtadienio liaudies pasaka, lietuvių liaudies pasakos, melas, melų pasaka, pasakos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai