Now Reading
Eksperimentai: pavasarinės makaronų tendencijos (foto)

Eksperimentai: pavasarinės makaronų tendencijos (foto)

Eksperimentai: pavasarinės makaronų tendencijos (foto)

Laikas.lt

Rausvi, rožiniai, oranžiniai ir žali, panašūs į augalų lapelius ar žiedlapius – tokius makaronus sukūrė dizaino studentai, susirinkę į Vilniaus dailės akademijos (VDA) Dizaino katedros Aplinkos ir gaminių programos suorganizuotas dirbtuves „Makaronai pietums“.

Pasak dirbtuvių iniciatorės – katedros dėstytojos Julijos Mazurienės, tikslas buvo suburti grupelę studentų bendrai paskaitai apie makaronų gamybos istoriją, susipažinti su jų gamybos būdais, išmokti formuoti laiko patikrintas makaronų rūšis bei, pasitelkiant dizaino principus, atrasti naujas.

Įdomiausius makaronų istorijos faktus ir tradicines formas renginyje pristatė Milda Sužiedelytė, D.Britanijoje studijuojanti kulinarinių menų vadybą, o prie studentų eksperimentų su makaronų tešla prisijungė ir dėstytojai.

„Nors planavome daugiau instrukcijų, diskusijų, paaiškinimų, tačiau viskas gavosi daug laisviau ir paprasčiau. Dalyviai tiesiog norėjo kibti į tešlą ir eksperimentuoti. Jie rado puikių naujų formų, maišė spalvas ir tiesiog mėgavosi kūryba, kas ir atspindi „Art of Pasta“ pusę“, – sako M.Sužiedelytė.

Rožinės tešlos spalva buvo išgaunama naudojant burokėlių, žalia – špinatų sultis, gelsva – ciberžolę, taip pat buvo bandoma kurti įvairius junginius. Pasak M.Sužiedelytės, norint išgauti juodus makaronus, reiktų naudoti sepijų rašalą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tai jau antrosios maisto dizaino dirbtuvės, vykusios VDA dizaino katedroje specialiai įrengtoje „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“. Šios 25 kv. m. ploto laboratorijos atidarymo metu studentai eksperimentavo su želė. Laboratorijoje yra visi maisto laikymui ir gaminimui skirti buitiniai prietaisai, o akademijos studentai ir dėstytojai jais naudotis gali ne tik įvairių dirbtuvių, bet ir laisvu laiku.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top