Istorinėje „Romuvoje“ – festivalio „Centras“ atidarymas

Laikas.lt

Puiki žinia alternatyviosios muzikos ir meno gerbėjams: šiandien, balandžio 8 d. 19 val. istoriniame kino teatre „Romuva“ įvyks VIII tarptautinio medijų meno ir muzikos festivalio „Centras“ atidarymas. Šia proga, savaitę trunkančių renginių ciklą pradės šiuolaikinio meno kūrėjų paroda, kurioje išvysime ir pasaulyje žinomo fotomenininko Tado Černiausko naujausią projektą „Paintography“. 

Iki balandžio 14 d. įvairiose Kauno miesto centro kultūrinėse erdvėse vyks naujausių vaizdo ir garso meno projektų pristatymai, aktualios paskaitos, susitikimai su užsienio ir lietuvių atlikėjais bei lektoriais, kūrybinės dirbtuvės. Balandžio 9 d. VDU menų galerijoje „101” bus skaitomi informaciniai pranešimai, balandžio 10 d. – „Punto Jazz“ palėpėje pristatoma garso meno programa, kurioje dalyvaus eksperimentinės muzikos grupės, kaip „Gana2”, „Girnų giesmės“ ir kt.

Balandžio 11–12 dienomis festivalio „Centras“ organizatoriai iš anksto kviečia kartu pradėti išskirtinį savaitgalį su naujausiais Lietuvos ir užsienio atlikėjų gyvais audiovizualiniais pasirodymais kino teatre „Romuva“.

Taigi, balandžio 11 d., ketvirtadienį, legendinės „Romuvos“ erdvės priklausys avangardiškajai grupei „Kriget“ (Švedija), kolektyvui „AVaspo“ (Lietuva) ir jauniesiems medijų meno kūrėjams „Bionics“ (Lietuva). Instrumentinė eksperimentinė grupė „Kriget“ gyvuoja jau trejus metus, yra išleidusi tris albumus, paskutinysis – „Dystopico“. Mechaniška, kapota, tačiau tuo pačiu žaisminga ir laisva „Kriget“ muzika – tarsi teigiamas smegenų sukrėtimas, sukeliantis sąmonėje netikėtų vaizdinių. Kolektyvas „AVaspo“ pristatys savo naujausią albumą „Kraujuojantis okeanas“, kuriame netiesiogiai kalbės apie žmogaus ir gamtos susvetimėjusius santykius, tiksliau – pastarosios naikinimą. Jo nariai save vadina tikrais muzikiniais manipuliatoriais, įtaigiai žaidžiantys sąvokomis ir emociniais potyriais. Kita lietuvių grupė – „Bionics“ – pristatys audiovizualinį projektą „Versus“. Išpildant festivalio temą – „medijų tarmės“, šiame performanse pagrindinis dėmesys bus skiriamas programavimo kalbai.

Balandžio 12-ąją, festivalio „Centras“ gyvų audiovizualinių pasirodymų programą tęs sparčiai garsėjančio kolektyvo „Kurak“ (Lietuva), vaizdo žokėjų – Ivo Schindler, Luis Sanz ir Andrea Reisner (Šveicarija) bei disko žokėjų grupės „Okupacija von ^ domas“ (Lietuva) pasirodymai. Kaip vieną iš festivalio staigmenų būtų galima paminėti alternatyvios muzikos grupę „Kurak“. Grupės nariai savo debiutinį albumą “Notes” jau pristatė ne tik Lietuvoje, bet ir Talino muzikos savaitės metu. Su juo bus supažindinami ir festivalio „Centras“ lankytojai. Galima teigti jog vos po keleto albumo pristatymų, kolektyvas „Kurak“ pelnė didžiules melomanų ir muzikos kritikų simpatijas.

Daugiau informacijos apie festivalio programą – www.cntrs.lt, taip pat specialioje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje: www.facebook.com/festivaliscentras

centras, festivaliai, festivalis centras, kaunas, renginiai, renginiai Kaune, romuva, Tadas Cerniauskas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai