Knygų pusryčiuose - „ėjimo miegoti“ darbai (konkursas)

Laikas.lt

Dailininkės Mervi Lindman kūrybą puikiai žino visi knygų apie Pupulę gerbėjai. Lietuviškai išleistos dvi šios autorės knygos „Drąsioji Pupulė“ ir „Pupulė pabėga į cirką“ (leidykla „Nieko rimto“) sulaukė didžiulio populiarumo ir, kaip pasakoja tėvai, visiškai pasiglemžia mažuosius skaitytojus. Pupulė jiems tampa pačia geriausia drauge, padedančia įveikti įvairias baimes, o išskirtinis dailininkės M. Lindman braižas ir šiltas humoras sužavi ne tik mažylius, bet ir jų tėvus.

Kitą dailininkės pieštą mergaičiukę galima sutikti Tinos Nopolos knygelėje „Milė ir trys Gustai“ (leidykla „Nieko rimto“). Šįkart leidykla „Nieko rimto“ su džiaugsmu pristato dar vieną M. Lindman pieštą heroję, vardu Ingrida. Ši miela mergaičiukė, kitaip negu Pupulė, nekrečia išdaigų, bet tvarkingai ruošiasi miegoti.

Eiliuota istorija „Ingrida. Laikas į lovytę“ taps pačia geriausia parankine knygele tiems tėvams, kurių mažylių „miegojimo ritualai“ užtrunka ir kartais tęsiasi žymiai ilgiau negu norėtųsi pavargusiam tėčiui arba mamai. Kartu su Ingrida vaikai išmoks susitvarkyti žaislus, išsivalyti dantukus, apsirengti pižamą ir atlikti visus kitus smulkius, bet be galo svarbius „ėjimo miegoti“ darbus.

Teksto autorė Katerina Janouch ir dailininkė M. Lindman puikiai jaučia ikimokyklinio amžiaus vaikų psichologiją, todėl knygelė sukuria labai jaukią bendravimo erdvę ir mažuosius skaitytojus moko itin švelniai ir šiltai.

„Žiovulys kankina / Limpa man akytės / Kojos nebeklauso – / Laikas į lovytę“, rimuoja mažoji Ingrida, o leidykla „Nieko rimto“ kviečia šią knygelę laimėti konkurse.

ingrida, katerina janouch, knygelės vaikams, knygos vaikams, Knygų pusryčiai, konkursas, laikas į lovytę, laikas.lt pusryčiai, Mervi Lindman, Nieko rimto, vaikų literatūra

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai