Migdolai – sveikatos ir elastingos odos šaltinis

Laikas.lt

Viktorijos eroje atėjus pavasariui moterys prie savo suknelių prikabindavo migdolo žiedą – tai buvo vilties simbolis. Kinijoje iki šių dienų migdolas yra grožio simbolis. Kosmetikoje migdolai reiškia gražią odą.

Apie migdolų bei jų ekstraktų poveikį sveikatai ir grožiui pasakoja L‘OCCITANE produktų vadovė Kristina Birgelė.

Apie migdolų kilmę

Provansas iki XIX a. buvo didžiausias migdolų augintojas ir šiandien šis regionas išlieka tinkamiausia vieta jiems augti. Kreidinis, akmenuotas dirvožemis ir Provanso saulės šviesa yra puikios sudedamosios dalys, suteikiančios migdolams ypatingą skonį. Juos mes vadiname riešutais, tačiau iš tikrųjų migdolas yra sėkla, slypinti vaisiaus kevale.

Veikliosios savybės ir poveikis sveikatai

Iš visų riešutų migdolas turi daugiausiai maistingųjų medžiagų. Migdolai sumažina širdies smūgio riziką,

sureguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, saugo arterijų sieneles nuo pažeidimų, stiprina kaulus ir dantis, padeda sumažinti svorį, subalansuoja cukraus kiekį kraujyje, skatina smegenų veiklą, puoselėja nervų sistemą. Migdole gausu medžiagų teigiamai veikiančių sveikatą.

Omega 3 riebalų rūgštys reguliuoja cukraus kiekį, sumažina kraujo spaudimą, tirpina kūno riebalų kiekį, didina raumenų masę bei stiprina imuninę sistemą. Proteinas, kuriuo prisotintas šis riešutas yra stangrios odos statomoji medžiaga.

Migdoluose randama ir vitamino E bei magnio. Vitaminas E yra stiprus antioksidantas, kuris aliejui suiteikia ilgalaikį poveikį bei sustiprina veikliąsias savybes. Magnis ląstelėms suteikia energijos. Nustatyta, kad magnis slopina streso hormonus, kurie atsakingi už priešlaikinės senatvės požymius ir spuogų atsiradimą. Migdoluose taip pat gausu kalcio, geležies ir fosforo,

Migdolai kosmetikoje

Migdolų ekstraktai jau senovės Egipto laikais buvo populiarus ingredientas kosmetinėse priemonėse. Šio riešuto veikliosios savybės itin vertinamos ir šiais laikais.

Egzistuoja dvi migdolų rūšys: saldieji ir kartieji.  Saldieji migdolai kosmetikoje naudojami dėl jų drėkinamojo poveikio, kartieji – dėl jų kvapo. Kiekvienas riešutas savyje talpina dviejų riebalų rūgščių kombinaciją, kurios padeda sukurti sveiką, elastingą odą. Migdolas turi stiprų antioksidantinį ir drėkinamąjį poveikį.

Migdolų aliejus yra dažniausiai naudojamas natūralus kosmetikos aliejus dėl savo tvarumo. Šis aliejus yra idealus sprendimas kosmetinėms priemonėms ir dėl savo švelnumo. Migdolų aliejus vienas iš geriausių makiažo valiklių.

Kosmetinės priemonės, kurių sudėtyje yra migdolų, puikiai tinka moterims, kurių oda praradusi stangrumą, tonusą, atsiradęs celiulitas, kurios trokšta glotnesnio bei tvirtesnio kūno.
 

L‘OCCITANE, migdolai, riesutai, sveikata, sveikata ir grožis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai