Now Reading
Muzikos terapija su Grammy nominantu iš Indijos (video)

Muzikos terapija su Grammy nominantu iš Indijos (video)

Muzikos terapija su Grammy nominantu iš Indijos (video)

Laikas.lt

Organizacija „GM Gyvai“ didžiuojasi balandžio mėn. galėsianti Lietuvos klausytojus nudžiuginti melodinga ir dvasinga Indijos muzika, atliekama didžio kūrėjo Debashish Bhattacharya.


Šis žmogus yra ne tik sėkmingas artistas, kompozitorius, muzikos atlikėjas ir inovatorius, bet ir dvasinis mokytojas, turintis didelę ir gražią svajonę – su pasauliu dalintis universalia muzika, nešančia taiką, ramybę ir vienybės jausmą.

Charizmatiškojo Debashish pasirodymų metu atliekamos Indijos raga muzikos improvizacijos neturi ribų – niekuomet neišgirsime dviejų visiškai vienodų pasirodymų, o instrumentų skleidžiami garsai kiekvieną kartą tampa nauju patyrimu tiek pačiam atlikėjui, tiek jo klausytojams. Debashish atliekamoje instrumentinėje muzikoje sujungiami vokalinis ir instrumentinis Indijos muzikos modeliai, drauge peržengiant klasikinės muzikos ribas ir atveriant naujus horizontus. Jo daugiaspalviuose kūriniuose darniai susilieja praeities muzikos tradicijų galia, dabarties muzikos rafinuotumas ir inovatyvus požiūris.

Debashish muzika yra įaugusi į kraują – jo tėvai yra Indijos vokalistai, priklausantys ištisoms muzikų kartoms. Jo brolis Subhasis yra tablos ir kitų ritmo instrumentų žinovas. Debashish ne vienerius metus tėvų buvo mokomas muzikos pradmenų, tradicinio indiško dainavimo. Šešerių pradėjo mokytis vakarietiško grojimo gitara, taip pat sitaru ir instrumentu esraj. Vėliau pradėjo oficialias sitaros studijas, ėmėsi mokytis iš Indijos gitaros (side guitar) pionieriaus Brij Bhushan Kabra. Palikęs šeimą, pas šį guru studijavo dešimtį metų, kasdien dirbamas mažiausiai 12 val. Sulaukęs dvidešimties, jis gavo Indijos prezidento apdovanojimą, laimėjo „All India Radio“ organizuojamą nacionalinės muzikos konkursą. Trisdešimties Debashish buvo apdovanotas aukščiausio rango Indijos Informacijos ir transliavimo ministerijos apdovanojimu, vėliau tapo Grammy nominantu, BBC world muzikos apdovanojimų laureatu.

Indijos muzikos revoliucionierius Debashish yra sukūręs naują grojimo gitara (slide guitar) techniką, kuomet derinant nykščio ir rodomojo piršto judesius išgaunami įvairovės suteikiantys ir anksčiau neįmanomais buvę atlikti garsai. Negana to, Debashish sukūrė pirmąją mokymo groti Indijos klasikine gitara programą, į kurią įtraukė specialią terminologiją ir santrumpas. Ją naudoja savo įkurtoje tarptautinėje ne pelno siekiančioje organizacijoje „Bhattacharya‘s School of Universal Music“. Dar daugiau – genialusis Debashish yra bene vienintelis žmogus world ir klasikinės Indijos muzikos istorijoje sukūręs savo „Gitarų Trejybę“ (angl. Trinity of slide guitars). Šios gitaros, pakrikštytos Chaturangui (22-jų stygų gitara), Gandharvi (14-kos stygų) ir Anandi (6-ių stygų ukulėlė) vardais, reprezentuoja tris instrumentų kartas ir tęsia tūkstantmečių muzikines tradicijas.

Platus ir išskirtinis Debashish muzikos supratimas lėmė tai, kad jis tapo daug įrašinėjamu artistu – nesvarbu, ar tai būtų Indijos, ar klasikinė, džiazo, bliuzo, folkloro, ar naujoji muzika. Debashish bendradarbiauja su garsiausiais Indijos muzikos atstovais – visame pasaulyje žinomu vokalistu, dvasiniu ir muzikos guru Ajoy Chakrabarty bei gyva klasikinės Indijos gitaros legenda Brij Bhushan Kabra. Jis turėjo garbės dirbti su žinomiausiais pasaulio maestro: Ustad Zakir Hussain iš Indijos, John McLaughlin iš Monako, Bob Brozman iš JAV ir kt., o Indijoje pasirodo drauge su garsiuoju Ravi Shankar. Debashish pasirodymai rodomi per žinomiausiais pasaulio televizijas (CNN, ABC, BBC ir kt.), transliuojami radijuje. Debashish koncertavo JAV, Kanados, Europos ir Afrikos džiazo, world muzikos, folkloro bei nacionaliniuose Indijos gitarų festivaliuose, turėjo daugiau nei 3 000 koncertų visame pasaulyje, išugdė daugiau nei 1 000 mokinių, sukūrė 19 gitarų ir įrašė 15 albumų, kurių trys sulaukė tarptautinių apdovanojimų.

Turtinga, dvasinga bei geniali Debashish Bhattacharya muzika – tai pozityvi energija, išvalanti ir atgaivinanti mintis, gydanti žaizdas ir raminanti sielą. Maloniai kviečiame apsilankyti Debashish pasirodymuose, kuriuose universali, Rytų ir Vakarų ribas peržengianti muzika suteiks ramybės ir džiaugsmo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Koncertai vyks:

Balandžio 14d. 19val. Valstybinis mažasis teatras ( Vilnius )
Balandžio 15 d., 19val. Kauno muzikinis teatras ( Kaunas )
Balandžio 16 d., 19val.  Šv. Kotrynos bažnyčia ( Vilnius ) ir tiesioginė koncerto transliacija per radiją „Laisvoji banga“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top