Now Reading
Velykos Vilniuje: ridensi kiaušinį ar… (renginių gidas)

Velykos Vilniuje: ridensi kiaušinį ar… (renginių gidas)

Velykos Vilniuje: ridensi kiaušinį ar... (renginių gidas)

Laikas.lt

Graži ir soti šventė tos Velykos. Tiesa, dar ir religinė, tačiau šį kartą ne apie tai… Nors už lango – n-toji vasario diena, tačiau tikimės, kad ir jums širdyje jau čyru vyru vieversiai, o šiltojo sezono linksmybių nuojautos neduos ramiai sėdėti prie nuo maisto gausos lūžtančio stalo bei „ypatingomis“ pramogomis viliojančio televizoriaus. Taigi, kur nulėkti, kur nubėgti per Šv. Velykas (jei nespėsite ar neužteks penktadienio/šeštadienio įvykių)? Kad būtų paprasčiau orientuotis ir netektų pernelyg ilgai blaškytis su prastokai funkcionuojančiu skrandžiu, paruošėme jums sostinės renginių gidą. Tad ridenk kiaušinį, o tada…

SEKMADIENIS (kovo 31 d.)

10-asis Bekešo vilkų gimtadienis

Pradžia: 19:00

Menų fabrikas „Loftas“
Švitrigailos g. 29

Suaugusiam: 30 Lt
VIP: 65 Lt

Neįtikėtina, kaip greitai bėga laikas – rodos, dar visai neseniai Užupio prezidentas grupelę moksleivių vietinės įžymybės garbei pakrikštijo „Bekešo vilkais“ ir štai, ši kompanija jau švenčia solidų dešimties gyvavimo metų jubiliejų.

„Su nekantrumu laukiame, kada galėsime gyvai atlikti puikiai žinomus senus gerus kūrinius bei naujas, specialiai albumui kurtas dainas. O kad dovanų nepasirodytų per mažai, pirmiesiems įsigijusiems, bilietai į renginį tekainuos 30 litų – tad nesnauskite!“, – provokuoja funkiškiausi užupiečiai.

VAKARO LINE UP:
BEKEŠO VILKAI
FREAKS ON FLOOR
JURGIS DIDŽIULIS
LINAS ADOMAITIS

Marija Čepukaitytė

Pradžia: 19:00

Geltonos sofos klubas
A. Strazdelio g. 1 (Artoteka)

Suaugusiam: 10 Lt
Studentui, klubo nariui: 5 Lt

Ramų sekmadienio vakarą savo muzika su jumis dalinsis Marija Čepukaitytė (vokalas) ir Arnas Jackūnas (pianinas). Programoje gerai žinomi džiazo standartai, perpinti dueto improvizacijų. Kaip sako patys atlikėjai – svarbiausia mėgautis ir mylėti, tai, ką darai. Nėra nieko blogiau, kaip žmogus ne savo vietoje – mes ją radome muzikoje.

Absolut Easter

Pradžia: 22:00

Klubas „Tarantino“
Trakų g. 2

Renginys nemokamas

Kovo 31 d., sekmadienį sostinės senamiesčio klubas TARANTINO kviečia Velykas švęsti kartu su DJ Sandy Kid.

RBMA Clubnights: Alex Barck

Pradžia: 23:00

Klubas „Opium“
Islandijos g. 4

Suaugusiam: 15 / 20 Lt

ALEX BARCK (Jazzanova, DE)
VIDIS (Silence Music)
MINDAS (Diskonektai)
 
Velykos šiemet labai muzikalios, nes svečiuose – skambiausia mokykla pasaulyje, „Red Bull Music Academy“. Kovo 31-ąją, sekmadienį kartu su „Jazzanova“ nariu talentingu didžėjumi Alex Barck minėsime 15-ąjį projekto gimtadienį!

Blusturgis

Pradžia: 12:00

Šokiųbaras
Šermukšnių g. 4A

Renginys nemokamas

„Blusturgis“ – vieta, kurioje prekiaujama asmeniniais naudotais daiktais: drabužiais, aksesuarais, namų apyvokos reikmenimis, interjero detalėmis, žaislais, knygomis ir daugybe kitų. Taip pat čia galima rasti ir vienetinių rankų darbo gaminių. Blusų turgaus prekiautojai paprastai nesiekia pelno, o lankytojai ateina apžiūrėti prekių ir pabendrauti, gerai praleisti laiką, įsigyti originalių smulkmenų.

PIRMADIENIS (Balandžio 1 d.)

Baltųjų staltiesių diena – Užupio Respublikos neprigulmybės 16-toji šventė

Pradžia: 11:00

Užupis

Renginys nemokamas

Kaip žinia, antrąją šv. Velykų dieną jau daugelį metų UŽupiečiai kartu su svečiais švenčia Baltųjų Staltiesių dieną, kai visi po linksmo šventimo namie išvirsta į lauką, ateina į UŽupio prieplauką, UŽtiesia baltas staltieses ir dalijasi su savo kaimynu ir svečiu tuo, ką turi.

Taigi, laikantis daugiamečių tvirtų tradicijų – balandžio 1-ąją dieną UŽupyje – Baltųjų staltiesių diena! Pasiimkime margučių, vaišių ir ateikime į UŽupį pabendrauti.

Dangus margučių raštuose

Pradžia: 12:00

V. Kudirkos aikštė
Gedimino pr. 11

Renginys nemokamas

Balandžio 1, antrąją Velykų dieną – nuo 12 valandos – vilniečius ir miesto svečius, didelius ir mažus, Vilniaus etninės kultūros centras kviečia į velykinį renginį „Dangus margučių raštuose“, kuris vyks Vinco Kudirkos aikštėje.

Velykos – viena didžiausių ir linksmiausių metų bei pavasario švenčių, todėl čia nestigs smagių žaidimų, šokių, skambaus juoko, gražių dainų ir kitų linksmybių, o Vilniaus etninės kultūros centras kviečia ne tik kartu švęsti antrą Velykų dieną, bet ir kartu jai pasiruošti.

Bėk, šok, vaduokis!

Pradžia: 13:40

Įvairios vietos

Renginys nemokamas

Juokų, džiaugsmo ir atgimimo dieną kviečiame švęsti džiugiai!

13.40 val. FLASHMOB’as „Darom MANKŠTĄ, kad nebūtų ANKŠTA“ (Katedros aikštė). Ateik ir sudalyvauk!
Išsivaduok iš žiemiško snaudulio ir mankštink savo kūną, žadink bundančią Žemę!

14.00 val. BĖGIMAS „Bėk UŽ Atgimimą Žemėje“. BĖGTI GALI KIEKVIENAS! Visi norintys bėgti laukiami prie Katedros varpinės 13.45. Bėgimo atributika pasirūpins organizatoriai.

14.30 val. FLASHMOB’as „Gimties šokis už moterį“ (Užupio tiltas)

Nuo 14 iki 18 val. Šventė Tibeto skvere, Užupyje.

BOX JAZZ SESSION/ Dičiūnas / Dešukas / Vainilaitis / Isojan + JAM SESSION @ Soul Box

Pradžia 21:00

„Soul Box”
Vilniaus g. 33/Palangos g. 4

Nemokamas renginys

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pirmadieniai yra ta diena, kada skamba Jazz’as. „Soul Box” gali didžiuotis, kad jie yra vienintelė vieta Vilniuje, kuri kiekvieną savaitę pradeda su Jazz muzikos standartais. Sumoki savo sąžine, jeigu mėgsti Jazz’ą, bet nesiklausai jo gyvai.

Po koncerto grupė kviečia drąsiai jungtis į JAM SESSION. Visi norėsim pabūti ir pasilinksminti ilgiau!

Tomas Dičiūnas – piano
Tadas Dešukas – violin
Vytis Vainilaitis – drums
Arman Isojan – d.bass

Kas čia durnas?

Pradžia: 16:00

„Alaus namai”

A. Goštauto g. 8

Tradicinis turnyras – susirask porą ir atvyk! Poros gali būti ir mišrios, ir vienalytės (svarbiausia nesibučiuoti viešai). Jei neturi poros – ateik vienas – suporuosim vietoje.

Taisyklės paprastos – žaidžiama poromis, be vadinamų „pervedimų“, su kortų kalade nuo šeškių. Po kiekvienos partijos kortos perskaičiuojamos, kad niekas neslėptų ko rankovėse. Partijos metu kortos ir rankos turi būti virš stalo. Žaidžiama iki dviejų pergalių. Į sekantį etapą patenka laimėjusi pora. Pralaimėtojai eina gert alaus.

Finalas žaidžiamas pilna kortų kalade nuo dvejetukų, kaip ir pernai – vieną atsitiktinę kortą išimant iš kaladės. Finale žaidžiamas tik vienas žaidimas!

Prizai pirmas 16 vietų iškovojusioms poroms iš organizatorių fondo bei rėmėjų suvenyrai.

Kančia ir prisikėlimas

Pradžia: 18:00

Šv. Kotrynos bažnyčia
Vilniaus g. 30

Bilieto kaina 18-28 Lt

Choras „Jauna muzika“ kviečia visus Šv. Velykas sutikti pakylėjančios muzikos apsupty, tad rengia koncertą kartu su puikiais Lietuvos atlikėjais – vokaliniu ansambliu „Balsai“ (meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas), Šv. Kristoforo kameriniu orkestru (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus) bei kviestine žvaigžde, Latvijos nacionalinės operos soliste Kristine Gailite. Iškilmingame koncerte skambės įstabi Ėriko Ešenvaldo oratorija „Passion and Resurrection“, kuri jau buvo atlikta šių metų sausį ir susilaukė didelių aplodismentų, ypatingai dėl itin išraiškingo, profesionalaus ir jausmingo soprano partijos atlikimo. Koncerte taip pat skambės sakralinės ir pasaulietinės chorinės kompozicijos. Tad kiekvienas atėjęs galės pasinerti į užburiančią muzikos galią arba tiesiog užsimerkti ir leisti garsams lietis per giliausias širdies ir kūno kertes.

Intelektų kovos

Pradžia: 19:00

O.lounge baras

Gedimino pr. 39

Žaidėjo mokestis 5 Lt

Pirmininkas : Vytaras Radzevičius. Frakcijos narių skaičius 5-8 žmonės. Azartas, linksma draugų kompanija, prizai, gera nuotaika – Jums garantuoti. „Olounge” bare paslaugus bei draugiškas aptarnavimas. Švieži ir labai gardūs patiekalai. Didelis pasirinkimas alkoholinių gėrimų.

Tikrai nori likti namie?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top