Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip prižiūrėti dantis?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip prižiūrėti dantis?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip prižiūrėti dantis?

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Mano stomatologė liepė naudoti dantų pastą su fluoru (ne mažiau 1450). Esu girdėjusi, kad fluoras kenkia ne tik dantims… Gal yra koks pakaitalas? Vadovautis nuojauta ar klausyti savo stomatologės?

Jūratė

Dėl fluoro naudos ir/ar žalos netyla diskusijos. Odontologai įsitikinę, kad dėl pasikeitusios mitybos (mažai žalio maisto, daug angliavandenių ir perdirbto maisto) šiuolaikiniam žmogui fluoras reikalingas dantų emalio remineralizacijai. Jei jūs ilgą laiką naudojote pastą be fluoro, o gydytoja rado emalio problemų ir mano, kad fluoras padėtų, siūlyčiau paklausyti jos patarimo. Po kurio laiko pasitikrinkite, ar pasta su didesniu fluoro kiekiu davė rezultatą, – ir galėsite padaryti išvadas. 

Gal būt nustebsite, bet apskritai dantų higienai palaikyti dantų pastos reikia mažiausiai. Dantų sveikatą pirmiausia lemia mechaninis dantų valymas šepetėliais ir siūlais. Dantų pasta yra kosmetikos produktas, suteikiantis viso labo tik šviežumo ir gaivos jausmą burnoje, ją naudojame iš įpročio, net nesusimąstydami apie jos sudėtinių dalių reikalingumą. O juk pastoje esantys putokliai, konservantai, stiprios antimikrobinės medžiagos gali ilgainiui sutrikdyti burnos ertmės mikroflorą ir sukelti dantų, dantenų, gleivinės ir net skrandžio problemų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Natūrali alternatyva dantų pastai – dantų valymas su sewak šepetėliu iš laaabai vaistingų augalo šakų ir šaknų, natūralios higieninės kramtomosios gumos – mastikos – kramtymas, burnos skalavimas su mastikos hidroliatu.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top