Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: obuolių blyneliai su ypatingu grietinės padažu

Sekmadieninis Jurgos receptas: obuolių blyneliai su ypatingu grietinės padažu

Sekmadieninis Jurgos receptas: obuolių blyneliai su ypatingu grietinės padažu

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos obuolių blyneliai su ypatingu grietinės padažu.

Sudėtis (pusryčiai 2 žmonėms):

Blynams

1 kiaušinis
4 dideli šaukštai miltų
0,5 stiklinės pieno
1 didelis obuolys
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
Cukraus pagal skonį
Truputį aliejaus

Padažui

4 didelių šaukštų grietinės
2 a.š cukraus
2 a.š raudono vyno
Įvairių vaisių (geriausiai rugštūs): apelsinai, kiviai, vynuogės ir pan.

Eiga:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasiruoškite tešlą blynams. Turbūt visi dar nuo vaikystės atsimenate, kaip tai daroma: išplakite kiaušinį su cukrumi (kol masė pasidarys balkšva), įpilkite pieno, sudėkite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius, viską išplakite iki vientisos masės. Nulupkite obuolį, sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į tešlą. Jei turite gerą keptuvę, siūlyčiau aliejaus įpilti šiek tiek į tešlą ir šiaip kepti be riebalų. Bent jau man nuo vaikystės dar nemalonūs atsiminimai apie blynus paskendusius aliejuje, tad visada stengiuosi jo naudoti kaip įmanoma mažiau… Taigi, įkaitinkite keptuvę ir dėkite po šaukštelį tešlos vienam blynui – išeina tokie vieno kąsnio, jų atrodo daug ir žymiai smagiau valgyti! Kol kepa blyneliai, pasiruoškiet padažą: į dubenėlį įdėkite grietinės, cukraus ir įpilkite raudono vyno. Viską gerai išplakite. Paragaukite, jei reikia įdėkite dar cukraus. Jei turite rugščių vaisių, padažą galite daryti saldesnį, toks kontrastas labai maloniai nuteikia gomurį. Dažniausiai tokius pusryčius patiekiu ne atskirose lėkštėse kiekvienam, bet viską atskirai, t. y. blynus vienoje lėkštėje, vaisius kitoje ir padažą dubenėlyje.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top