Now Reading
Pasidaryk pats: „Šilkiniai margučiai“

Pasidaryk pats: „Šilkiniai margučiai“

Pasidaryk pats: „Šilkiniai margučiai“

Laikas.lt
Parengta pagal Ourbestbites.com

Likus vos septynioms dienoms iki Šv. Velykų, pat laikas pradėti mąstyti kūrybiškai – kaip marginsime velykinius margučius. Daugelis per Velykas nori nustebinti ne tik savo artimuosius, susirinkusius prie šventinio stalo, bet ir draugus, padovanodami ypatingus ir išskirtinius margučius. Tikriausiai šiuo atveju be „pasidaryk pats“ neišsiversime, o ir pats marginimo darbų procesas taip pat gali būti puiki laisvalaikio praleidimo forma. Mūsų pasiūlymas – šilkiniai margučiai. Jiems numarginti reikės 100 proc. natūralaus šilko.

Reikės:

Margo 100proc. šilkinio audinio (tai gali būti seni dailių raštų kaklaraiščiai, skarelės ir pan.).

Kiaušinių (geriausiai tinka balti).

Balto medvilninio audinio (gali būti sena paklodė, pagalvės apvalkalas ar pan.)

Siūlo arba raištelio.

Žirklių.

Acto.

Procesas:

Jei dažymui naudosite kaklaraištį, tuomet jį reikia išardyti taip, kad liktų tik šilkinio audinio pusė (be pamušalo). Galite naudoti įvairių raštų ir spalvų kaklaraiščius, juk tie, kurie dažniausiai nėra labai madingi –puikiai tinka margučių dažymui. Kai išardysite kaklaraiščius, atkirpkite tokia dalį medžiagos (ar senos skarelės), kad į ją galėtumėte suvystyti kiaušinį. Aptraukite kiaušinį taip, kad bent viena pusė ar didžioji jo dalis gerai apsitrauktų medžiaga, kad gautųsi ryškesnis raštas. Tvirtai suriškite galus siūlu, raišteliu ar gumyte. Jau suvyniotą kiaušinį reikia dar kartą suvystyti į baltą ar kitokios šviesios spalvos audinį. Jį taip pat suriškite tvirtai, kad verdant neišsileistų.


Taip paruoštus kiaušinius sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite 1/4 puodelio acto (6 vnt. kiaušinių) ir virkite. Po maždaug 20 min. išimkite kiaušinius ir padėkite juos, kad išdžiūtų ir atvėstų. Tik tada kai kiaušiniai atvės ir išdžius galima juos „išlukštenti“ iš visų vystyklų. Kiekvienas margutis turėtų būti lyg mažas siurprizas, nes ne visi gausis tobuli, bet tikrai spalvingi.

Spalvingų Jums margučių!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top