Jubiliejinėje „Mados infekcijoje“ – duoklė stipriajai lyčiai ir šou elementams (foto)

Eglė Kirliauskaitė
Linos Sabaitytės nuotr.
Laikas.lt

Penktadienį sostinės Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) prasidėjo visų Lietuvos stileivų ir šiaip madai neabejingų piliečių maždaug pusmetį lauktas festivalis „Mados infekcija”. Pirmoji jubiliejinio 15-ojo festivalio diena nustebino ne tik stipriajai lyčiai skirtų kolekcijų modelių gausa, stilių įvairove, bet ir šou elementais.

Pirmieji savo jaunimui skirtą kūrybą pristatę konkurso „Injekcija“ nugalėtojai „labàdienà” podiumą paskandino tirštame rūke ir „apsodino” tamsioje švytinčiais medžiais; viena iš festivalio „mamų” Sandra Straukaitė sukėlė aplodismentų audrą, kuomet, po pristatytos jos kolekcijos vyrams, paskutiniam bendram pasirodymui apsirengę tokiais pat drabužiais žingsniavo… moteriškos lyties modeliai! Papokštauti nusprendė ir dizaineris Egidijus Sidaras, pats pristatęs patį pirmąjį savo ir mados namų „Cantas” žaismingos kolekcijos modelį.

Gausiai susirinkę ir kaip visuomet tarpusavyje stiliaus pojūčiu bei ekscentriškomis aprangos detalėmis besivaržantys festivalio svečiai taip pat išvydo Lauros Dailidėnienės, Dianos Paukštytės, Lilijos Larionovos, Ievos Daugirdaitės bei „Injekcijos“ prizininkės Evos Baliul kūrybą.

Iš viso festivalio metu bus pristatyta penkolioka kolekcijų, tarp jų – ir festivalio svečių iš Danijos, Vokietijos bei Rusijos.

Vakaro svečiai




labàdienà kolekcija


Eva Baliul [Injekcija]

Sandros Straukaitės kolekcija

Egidijus Sidaras mados namams “CANTAS”

"Mados infekcija", Diana Paukštytė, Egidijus Sidaras, Eva Baliul, Ieva Daugirdaitė, Laura Dailidėnienė, Lilija Larionova, mados festivalis, Sandra Straukaitė, „labàdienà”

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai