Now Reading
Knygų pusryčiuose skaityti išmokysiantis Juodis (konkursas)

Knygų pusryčiuose skaityti išmokysiantis Juodis (konkursas)

Knygų pusryčiuose skaityti išmokysiantis Juodis (konkursas)

Laikas.lt

Vaikiškų knygų leidykla „Nieko rimto“ šių metų Knygų mugėje pristatė naują knygų seriją „Aš skaitau!“, kuri bus skirta besimokantiems skaityti vaikams. Šios serijos pirmoji knyga „Katinėlis Juodis. Smagiausias žaidimas“ puikiai tiks mažiesiems, kurie dėlioja pirmuosius žodžius, ir iš kitų išsiskirs tuo, kad bus atspausdinta didžiosiomis raidėmis. Leidykla teigia, kad serija „Aš skaitau!“ yra puiki išeitis tėvams, ieškantiems kokybiškų ir specialiai mokymuisi skaityti skirtų knygelių vaikams.

Anot leidyklos „Nieko rimto“, vienas dažniausių jiems užduodamų klausimų yra apie knygas didžiosiomis raidėmis. Tokių leidinių lietuvių kalba išties trūksta, todėl naujoji serija „Aš skaitau!“ buvo kurta galvojant apie tai, ko labiausiai pasigenda mažylius auginantys tėvai. „Dažnai sulaukiame prašymų rekomenduoti tą vienintelę knygą, kuri vaikams padėtų išmokti skaityti ar sustiprinti skaitymo įgūdžius“, – sakė leidyklos atstovas Benas Bėrantas. – „Tačiau raktelis, kuris atrakina vaiko gebėjimą ir norą skaityti, pirmiausia yra pats skaitymo procesas, kuris vaikui turi būti itin malonus ir smagus.“

„Nieko rimto“ į pagalbą kviečiasi linksmus ir vaikų jau pamėgtus veikėjus bei imasi leisti knygeles didžiosiomis raidėmis. O tam, kad mažiesiems skaitytojams ir jų tėveliams būtų lengviau susigaudyti, serija „Aš skaitau!“ yra suskirstyta į tris lygius. Pradinis lygis skirtas pirmai pažinčiai su tekstu. Šio lygio knygelėse vyraus nesudėtingi žodžiai, o trumpas istorijas, parašytas didžiosiomis raidėmis, papildys patrauklios iliustracijos.

Aukštesniojo lygmens knygelės bus skirtos jau prakutusiam skaitytojui, kuris sugeba savarankiškai sudėlioti žodžius, bet kartais prašo suaugusiųjų pagalbos. Trečiojo serijos „Aš skaitau!“ lygio knygelės bus parašytos kiek didesniu nei įprasta šriftu ir labiausiai tiks pažengusiems skaitytojams. Čia vyraus kiek ilgesnės istorijos ir sudėtingesni sakiniai, kurie padės vaikams įtvirtinti skaitymo įgūdžius.

Knygų mugės naujiena „Katinėlis Juodis. Smagiausias žaidimas“ priklauso pirmajam serijos lygiui ir yra skirta jau prakutusiam skaitytojui. Taip pat visiems tiems, kurie jau yra pažįstami su britų rašytojo ir iliustruotojo Robo Scottono pieštu katinėliu Juodžiu. Leidykla „Nieko rimto“ praėjusiais metais išleido dvi paveikslėlių knygas apie Juodžio darbus ir rūpesčius, o serijoje „Aš skaitau!“ nenuorama katinėlis tiesia pagalbos leteną besimokantiems skaityti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Knygoje „Katinėlis Juodis. Smagiausias žaidimas“ mažieji skaitytojai sužinos, kas nutinka, kai į svečius pas Juodį ateina draugai, tačiau katinėliui nė vienas žaidimas neteikia džiaugsmo. Nes kaipgi gali būti smagu, kai ničniekas nesiseka? Tuomet taip ir norisi patempti lūpą ir apskritai nežaisti jokių žaidimų… Laimei, Juodis turi pačius geriausius draugus!

Leidykla „Nieko rimto“ tiki, kad katinėlio Juodžio padedami mažyliai su pasididžiavimu ištars „Aš skaitau!“. O tėvai galės lengviau atsikvėpti žinodami, kad vaikai skaityti mokosi su tam pritaikytomis ir kruopščiai parengtomis knygelėmis.

Laimėkite šią knygelę čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top