Now Reading
Kauno „Fluxus ministerija“ imasi iniciatyvos sprendžiant nelegalių „graffiti“ problemą

Kauno „Fluxus ministerija“ imasi iniciatyvos sprendžiant nelegalių „graffiti“ problemą

Kauno „Fluxus ministerija“ imasi iniciatyvos sprendžiant nelegalių „graffiti“ problemą

Laikas.lt

Vis dažniau pasigirstant kalboms apie didėjančią nelegaliai piešiamų „graffiti“ problemą Kaune, menų inkubatorius „Fluxus ministerija“ imasi iniciatyvos spręsti susidariusią situaciją.

„Jauni žmonės vis dažniau save išreiškia nelegaliais būdais – piešdami ant privačių ar savivaldybei priklausančių pastatų sienų, o mieste nėra vietų, kur būtų galima „graffiti“ piešti legaliai. Mes kviečiame pasinaudoti „Fluxus ministerijos“ erdvėmis ir visus mėgstančius „graffiti“, atskleisti savo sugebėjimus mūsų pastate“, – teigė „Fluxus ministerijos“ projekto vadovas Edgaras Stanišauskas.

6400 kv. m. buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike įsikūrusi „Fluxus ministerija“ jau nuo praėjusių metų gegužės mėnesio praturtina Laikinosios sostinės kultūros gyvenimą netradicinio, avangardinio ir pogrindinio meno atstovų koncertais, pasirodymais, parodomis, kitais renginiais. Nuo šiol „Fluxus ministerijos“ erdvės atviros ir „graffiti“ menininkams.

„Nelegalių piešinių problema nėra nauja, pastatai niokojami, o baudomis ir draudimais savivaldybės efektyvių rezultatų nepasiekia. Miestuose yra apstu apleistų, nenaudojamų pastatų, nuobodžių požeminių perėjų, tad mes siūlome išnaudoti šias miesto erdves –  pradedame nuo savęs,  nuo savo erdvių“, – teigė E.Stanišauskas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jis priduria, kad svarbu skirti „graffiti“ meną ir tiesiog vandalizmą. „Mes suteikiame erdves tiems, kurie nori atskleisti savo kūrybą, piešiniais pademonstruoti idėjas, manome, kad beprasmiška erdves gadinti vis populiarėjančiais „tagais“ ir necenzūriniais užrašais“, – teigė „Fluxus ministerijos“ projekto vadovas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top