Now Reading
Didžiausias lietuviško hip-hop renginys Lietuvoje – Senoji Mokykla sugrįžta

Didžiausias lietuviško hip-hop renginys Lietuvoje – Senoji Mokykla sugrįžta

Didžiausias lietuviško hip-hop renginys Lietuvoje – Senoji Mokykla sugrįžta

Laikas.lt

Pasaulyje, norint nusakyti kokybišką hip-hop muziką, neretai vartojami angliški pasakymai, kaip „golden age hip-hop“ arba „old school“. Būtent „old school“ vertinys ir yra pavadinimas pačiai didžiausiai ir kol kas sėkmingiausiai hip-hop muzikos renginių serijai – „Senoji Mokykla“, kuri skelbia apie kovo 23 d. vyksiantį renginį, menų fabrike „LOFTAS“, Vilniuje.

Šalies hip-hop muzikos mėgėjai noriai lanko „Senosios Mokyklos“ renginius, kuriuose – patys talentingiausi Lietuvos stiliaus atlikėjai, kaip „Despotin Fam“, „MC Messiah“, „Shidlas“ ar „G&G Sindikatas“, prie kurių dažniausiai prisijungia ir visame pasaulyje žinomi hip-hop muzikos vardai. Lietuvą dėl „Senosios Mokyklos“ idėjos jau lankė tokios superžvaigždės, kaip „Killa Kella“, „The Alcoholics“ ar „Slum Village“.

„Tačiau šį kartą ne viskas bus taip, kaip būdavo anksčiau.“ – atsiliepia vienas iš „Senosios Mokyklos“ organizatorių – Manfredas Bajelis. „Senoji Mokykla“, žinia, yra vienas iš didžiausių repo muzikos judėjimų Lietuvoje. Tačiau pabrėžti tai bandėme prisijungdami užsienio svečius ir padarydami vieną šaunų vakarėlį. Šį kartą, gal būt, rizikuojame, tačiau scenoje pasirodys vien lietuviškos „Senosios Mokyklos“ legendos ir naujokai.“

Renginio pavadinimas – ypač reikšmingas: „Senoji Mokykla: The Show“, tiesiogine prasme yra 90‘ųjų Niujorko hip-hop scenos atspindys Lietuvoje. Inspiruotas dokumentinio filmo („The Show 1995“) apie didžiausią to meto koncertą, surinkusį visus svarbiausius tuometinius hip-hop scenos veikėjus, nuo „Notorious BIG“ iki „Wu-Tang.“ — kalba renginio organizatorius Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ant scenos lipsiantys „MC Messiah“, „Shidlas“, „Despotin’ Fam“, „Svaras & Mamania“, „Dee & Kamy“, „JBC (Broo & Midget)“, „Tie Geresni“, „Cherry On Top“, „Dada“, „Senoji Mokykla Old Stars“, „The Big Bang Band“ ir „DJ Swix“ dalinsis scenos laiką perpus: diskžokėjai kartu su vokalistais – pirmoje dalyje, antrojoje – pilno sąstato grupė su vis dar paslaptyje laikomu gyvu „Senoji Mokykla Oldstars“ pasirodymu.


Renginio detalės Facebook: https://www.facebook.com/events/421601854594047

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top