Now Reading
Urbanistinis miesto festivalis „Loftas Fest“ – programą atskleidžia nuo pabaigos

Urbanistinis miesto festivalis „Loftas Fest“ – programą atskleidžia nuo pabaigos

Urbanistinis miesto festivalis „Loftas Fest“ – programą atskleidžia nuo pabaigos

Laikas.lt

Miesto urbanistinis muzikos festivalis „Loftas Fest 2013“ programą pradeda skelbti nuo ramiausių natų – t.y. nuo sekmadienio, birželio 2 dienos, svečių.

„Takk“ („ačiū“) Islandija

Festivalio paskutinė diena – sekmadienis – dedikuojamas Islandijai.

„Pirmiausia ši festivalio diena – tai padėka Islandijai, už tai, kad pirmoji pripažino mus kaip nepriklausomus. Be to, Islandija yra sukaupusi neįtikėtiną muzikos lobyną, kurį kiekvienam muzikos mylėtojui yra tiesiog būtina išgirsti gyvai“, – sako festivalio sumanytojas muzikantas ir prodiuseris Victoras Diavara.

Muzika iš ugnikalnių šalies – „múm“

Sekmadienį „Loftas Fest 2013“ pasirodys eksperimentinė islandų grupė „múm“. Kalbant apie islandų sceną, jie visad eina priekinėse eilėse kartu su Björk, „Gus Gus“ ir „Sigur Rós“.

Jų muzika sunkiai apibrėžiama – kartais tamsi ir minimalistinė, o kartais saldi, kone pop ledinukas. Neseniai grupė įrašė bendrą dainą su pačia Kylie Minogue. Netrukus apie tai bus daugiau žinių.

Grupės lyderis Örvaras Smárasonas paklaustas, ar žino ką nors apie istorinį laikotarpį, kai Lietuva tapo nepriklausoma, atsakė: „Žinoma, kad žinau. Islandija – labai maža šalis, taigi šis istorinis įvykis yra įstrigęs visų islandų atmintyje“.

Islandų grupė „múm“

Muzika iš ugnikalnių šalies 2 – „FM Belfast“

Kita visame pasaulyje išpopuliarėjusi grupė iš vos 300 000 gyventojų turinčios Islandijos – „FM Belfast“. Ji taip pat susidomėjo ir sutiko atvykti į šį unikalį trijų dienų festivalį Vilniaus Naujamiestyje.

„FM Belfast“ muziką, kaip ir daugelio islandų, priskirti vienam žanrui yra netgi ydinga. Šis kolektyvas leidžia sau nardyti tarp elektronikos, pop muzikos ir roko.

Be to, visa grupė yra labai įvairiapusiška. Lyderė Lóa yra aktorė ir dailininkė, Árni patinka rašyti publicistinius straipsnius, kitas Árni vaidina komedijose, o Örvaras kuria poeziją ir žaidžia futbolą.

„Loftas Fest“ šiemet pradeda vasarą

Nuolat ieškantiem naujovių ir įkvėpimų, šis vienintelis tokio pobūdžio miesto festivalis ne tik Lietuvoje, bet ir aplink – ideali proga atitrūkti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Čia bus galima ne tik stebėti šiandien aktualių muzikantų pasirodymus, bet ir visas tris dienas leisti įvairiuose pramogų zonose.

Festivalio teritorijoje bus įtvirtinta riedlenčių rampa, atskirtos diskotekų zonos, menininkų dirbtuvės, kavinių skveras, žiūrovus kvies šokių performansai, kūrybiniai seminarai ir kino erdvė.

Pagrindinė scena stovės lauke, mažesnės bus pastatytos vidiniuose loftuose.

Festivalis vyks patį pirmąjį vasaros savaitgalį, gegužės 31 – birželio 2 dienomis, kai ištrūkti į gamtą ir miegoti palapinėje – dar vėsoka, o būti lauke dienos metu bei siausti vidiniuose loftuose naktimis – pats tas.

Victoras Diavara ir projekto „Ačiū tau, Islandija“iniciatorius Mantas Urbonas pristato pirmuosius svečius bei kitas festivalio smulkmenas:


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top