Now Reading
Kino pusryčiuose – tragikomiškas daugiavaikių gruzinių grožio konkursas (video)

Kino pusryčiuose – tragikomiškas daugiavaikių gruzinių grožio konkursas (video)

Kino pusryčiuose - tragikomiškas daugiavaikių gruzinių grožio konkursas (video)

Dovilė Raustytė

2012 m. gruzinų filmas „Gaigimet“ (liet. Nenustok šypsotis, angl. Keep Smiling) su humoru pasakoja apie daugiavaikių motinų grožio konkursą. Jis čia atlieka absurdiškos šalies metaforos vaidmenį, kuomet karo nualinti žmonės praranda savigarbą arba nebesijaučia turį į ją teisių. 

Konkurso nugalėtojai atiteks keturių kambarių butas ir 25 tūkst. JAV dolerių. Ko dar gali reikėti gyventi kur neturinčioms ar vos galą su galu suduriančioms moterims. Vienos iš dalyvių šeima jau 16 metų gyvena apleistos ligoninės palatoje, moteriai prieš akis per karą gyva sudegė motina, o ant rankų nuo šalčio mirė kūdikis. Kitą dalyvę tiesiog gatvėje su krūva vaikų paliko butą pralošęs vyras. Visų jų istorijos panašios ir visos jos buvo atrinktos varžytis grožio konkurse.

Galite įsivaizduoti, kas vyksta, kai motinoms pranešama apie pasirodymą su tviskančiais maudymosi kostiumėliais. Iš pradžių buvo minėta, kad apsinuoginti prieš žiūrovus tikrai nereikės.

Ilgainiui konkursas virsta farsu. Kaip kitaip gali būti, kai moterys bando laviruoti tarp savo principų, vargano gyvenimo ir melagingų konkurso sąlygų?

Filmo režisierė Rusudan Chkonia kadaise buvo sutikusi gatvėje atsidūrusią septynių vaikų motiną, kuri jai papasakojo dalyvavusi dėl pinigų tokiame konkurse. Tad nors visi dalyviai ir įvykiai filme išgalvoti (kaip teigia režisierė), nenuginčijamas faktas, kad tokie dalykai vyksta realiame gyvenime.

Prisijuoksite iki soties ir praplėsite savo akiratį desperatiškoje situacijoje atsidūrusio žmogaus poelgiais. Beje, ne kasdien pavyksta pamatyti gruzinės režisuotą filmą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šį filmą galėsite išvysti festivalyje „Kino pavasaris“ kovo 15, 20, 25 ir 27 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top