Festivalis „Karklė 2013“ pristato pirmąsias grupes ir atlikėjus

Laikas.lt

Vienintelis Lietuvoje ant Baltijos jūros kranto rengiamas tarptautinis muzikos festivalis „Karkle  2013  Live Music Beach“ pavasarį pasitinka šiltomis ir giedromis nuotaikomis.

Kartu su tirpstančiu sniegu  ir pirmaisiais saulės spinduliais, festivalio organizatoriai skelbia ir  pirmąsias grupes bei atlikėjus, kurie šiemet  kaitins festivalininkų kraują net tris dienas vyksiančiame renginyje.
Šiemet organizatoriai festivalio kartelę iškėlė dar aukščiau – žvejų kaimelyje Karklėje, šalia įstabiosios Olandų kepurės, skambės ne tik garsių užsienio bei Lietuvos grupių dainos, bet ir lietuviams mažai girdėta muzika.

Bangų mūšos fone unikaliu skambesiu festivalio svečius šildys saksofono virtuozo iš Didžiosios Britanijos Mr. Woodnote kūryba, stebuklingu perfekcionizmu žavės grupė „SunSay“  iš Ukrainos. Karklės scenoje pasirodys ir legendinės Lietuvos grupės bei naujos muzikinės padangės žvaigždės.

Užsienio grupių desantas


Žolinių savaitgalį, rugpjūčio 16-18 dienomis, muzikos, meilės ir laisvės fiestoje sutiko dalyvauti šiuolaikiniu saksofono pranašu tituluojamas  Mr. Woodnote (Didžioji Britanija).  Ant scenos jis pasirodys kartu su kolega MC Lil Rhys ir vokaliste Eva Lazarus.

Mr. Woodnote - australas Mikey Melician, į Didžiosios Britanijos džiazo sceną įsisuko nuo 2007-ųjų. Keli improvizuoti gatvės šou su legendiniu “Dub Fx” Bristolyje ir pasaulis išgirdo - saksofonas gali užvežti. Mr. Woodnote groja sakofonu, fleita ir keliais kitais muzikiniais žaislais - sumezgęs juos su savo beatbox viražais ir hipnotizuojančiais semplais, Mr. Woodnote neša kitą saksofono dimensiją į gatves.

Grupė „SunSay“ (buvusi „5’nizza“) iš Ukrainos pakvies pasinerti į paslaptingų garsų pasaulį. Šios grupės gastroliniuose koncertuose lankosi dainininkė Zemfira, salėje dažnai galima išvysti  vienos sėkmingiausių ir populiariausių Ukrainos grupių „Okean Elzy“ narius.

Grupės „SunSay“ stilių galima įvardinti dviem žodžiais – pasaulio muzika, tačiau už šių žodžių slepiasi funk, reggae, soul, folk stiliai ir jų įtakos. Grupės klausyti galima tiek kamerinėje erdvėje, tiek didelėse koncertų salėse. Su jais galima dainuoti kartu ir, užmerkus akis, klausyti paslaptingo ir unikalaus skambesio.

Nuo „Anties“ - iki GJan

Šią vasarą keliems koncertams sugrįš legendinė Lietuvos grupė „Antis“. Muzikantai ruošia naują, energingą ir „pasunkintą“ savo koncertinę programą pavadintą „Baisiai džiugu!“ Joje nuskambės garsiausios grupės dainos, kūriniai iš paskutiniųjų albumų.

 Muzikantai tikisi atlikti ir visiškai naujų arba jau primirštų dainų. Šią koncertinę programą „Antis“ ruošia kartu su Victoru „Vee“ Diawara, tad muzikos klausytojai išgirs kai ką ypatingo. 
„Antis“ Karklės festivalyje lankėsi 2011 metais  ir sulaukė didžiulio pasisekimo. Tuomet tai  buvo penkiasdešimtasis grupės koncertas po atsikūrimo, tad šiemet  muzikantai su entuziazmu sutiko kvietimą vėl sugrįžti į Karklės pajūrį.

Geros žinios ir kitos kultinės Lietuvos grupės „Bix“ gerbėjam, - Saulius Urbonavičius–Samas bei jo komanda taip pat dalyvaus šių metų festivalyje. Apie savo sutikimą koncertuoti pranešė ir alternatyvios muzikos atstovai, grupė „Rasabasa“.

Viena iš karščiausių festivalio naujienų – Lietuvos metų muzikos atradimu tapusi šiaulietė GJan. Talentinga dainininkė ir tekstų autorė, kurios videoklipų peržiūros  „YouTube“ svetainėje jau perkopė šešiaženklius skaičius, ne kartą yra sakiusi, kad nemato savęs nei tarptautiniuose konkursuose, nei televizijų šou projektuose. Iki šiol vengusi bet kokių muzikinių renginių, ji jau paviešino žinią, kad su grupe pasirodys „Karklė 2013 Live Music Beach“ scenoje. Apie dalyvavimą renginyje jau pranešė ir grupė „G&G Sindikatas”,  iš praėjusių metų festivalio į sostinę išsivežusi pačias geriausias emocijas.

Festivalio naujovės

„Karklė 2013 Live Music Beach“ tapo pirmuoju ir vieninteliu festivaliu Lietuvoje, suradusiu trijų dienų muzikos fiestai išskirtinį prieglobstį – žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelį Karklę prie pat Baltijos jūros.
„Taika, meilė ir muzika“ – šiuo šūkiu pasipuošęs festivalis kasmet sulaukia vis daugiau muzikos ir hipiškos laisvės mėgėjų dėmesio.

Šiais metais festivalyje be gausybės originalių  vasaros pramogų  bus ir kitų  naujovių. Organizatorių teigimu, palapinių miestelį ketinama padalinti į dvi zonas. Pirmojoje galės įsikurti aktyvesni renginio dalyviai, antroje -  ramybės ir šeimyninio poilsio mėgėjai.

Mr. Woodnote, muzikos festivalis, „Karklė 2013“, „SunSay“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai