Now Reading
Vilniuje startuoja jaunų talentų koncertų ciklas „AGATA Gyvai“

Vilniuje startuoja jaunų talentų koncertų ciklas „AGATA Gyvai“

Vilniuje startuoja jaunų talentų koncertų ciklas „AGATA Gyvai“

Laikas.lt

Pirmieji pasirodysiantieji – „Vilnius Jazz“ ir „Vilnius Mama Jazz“ kojas apšilęs modernaus džiazo kvintetas „Kaf Kaf“.

Kas mėnesį – po kylančią grupę ar atlikėją. Tokį tikslą užsibrėžė Lietuvos atlikėjus ir fonogramų gamintojus vienijanti asociacija AGATA, pradedanti koncertų ciklą „AGATA Gyvai“.

Pirmasis koncertas įvyks jau kovo 8-ąją, 18 val., Vilniaus mokytojų namų svetainėje. Tą vakarą grosiantys „Kaf Kaf“ – kol kas dar menkai žinomas, bet daug žadantis vardas Lietuvos džiazo scenoje.

Visi grupės nariai – būsimi džiazo profesionalai

Susikūręs vos prieš metus kolektyvas jau spėjo sudalyvauti jaunų džiazo kūrėjų konkurse „Vilnius Jazz Young Power“, kur buvo įvertinti už brandžiausiai atliktą standarto interpretaciją. Dalyvavimas šiame konkurse atvėrė grupei kelią koncertuoti ir pagrindinėje „Vilnius Jazz“ festivalio scenoje, o vėliau – ir festivalyje „Vilnius Mama Jazz“.

„Kaf Kaf“ nariai – skirtingų Vilniaus džiazo mokyklų studentai, dalis kurių groja ir kitose naujosios kartos Lietuvos grupėse: saksofonistas ir gitaristas Donatas Petreikis – „Saulės Broliuose“, būgnininkas Jonas Butvydas – „Despotin Fam & The Big Bang Band“, „Messiah Goes Mad Orchestra“ ir ne tik.

„Kaf Kaf“

„Kaf Kaf“ taip pat kuria Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo katedroje besimokantys pianistė ir vokalistė Donata Januševičiūtė, trimitininkas Kristijonas Doveika bei Vilniaus kolegijos džiazo studentas bosistas Dovydas Mindaugas Buidovas.

Kvintetas jau turi kvietimą į birželį Taline vyksiantį festivalį „JazzON“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bilieto kainą nustatys žiūrovai, visi surinkti pinigai keliaus tiesiai muzikantams

„Jaunos grupės yra ateitis, dėl to norime jas palaikyti. Dėkojame Vilniaus mokytojų namams, kurie sutiko padėti koncertų ciklą organizuoti. Ateityje jis turėtų augti. Tuomet per vakarą pristatysime ne po vieną, o po kelias grupes ar atlikėjus. Taip pat ieškosime mokytojų, kurie galėtų padėti jauniems muzikantams parengti vakaro programą“, – apie būsimus koncertus informuoja koncerto organizatorė, AGATA projektų vadovė Justina Baliūnaitė.

Ji taip pat pažada, kad tiek kovo 8-osios, tiek būsimi koncertai bus rengiami principu „Mokėk, kiek manai, jog grupė yra verta“. Į koncertus nebus parduodami bilietai, bet prie įėjimo publiką pasitiks paramos dėžutė, į kurią kiekvienas atėjęs galės įmesti tiek pinigų, kiek gali ir nori. Visa surinkta parama atiteks grupei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top