Garsiausia Baltijos šalių grupė „Ewert and The Two Dragons“ pirmą kartą koncertuos Vilniuje (video)

Laikas.lt

Lygiai po savaitės, vasario 28 dieną, Vilniuje koncertą surengs didžiausiu Baltijos šalių muzikos eksportu tapusi estų grupė „Ewert and The Two Dragons“. Neįtikėtina, bet tai bus pirmasis šios grupės koncertas Lietuvos sostinėje!

Iki šiol kol kas vienintelį savo pasirodymą mūsų šalyje estų muzikantai surengė 2011 metais Klaipėdoje. Tai buvo vienas pirmųjų „Ewert and The Two Dragons“ koncertų užsienyje, todėl muzikantai neslepia sentimentų mūsų šaliai. „Prisiminimai apie tą koncertą Klaipėdoje mums kelia šiltus jausmus. Žinoma, esame įvairiomis progomis lankęsi Vilniuje, nors koncertuoti čia kol kas dar neteko. Bet liko tik savaitė! Todėl labai laukiame kito ketvirtadienio – esame girdėję daug gerų žodžių apie atmosferą šiame mieste“, – sakė artėjančiam koncertui besiruošiantys muzikantai.

Per pastaruosius dvejus metus Europą ir Jungtines Valstijas su koncertais išmaišę estai menų fabrike „Loftas“ surengs maždaug pusantros valandos trukmės pasirodymą, paremtą savo abiejų albumų „The Hills Behind the Hills“ (2009 m.) ir „Good Man Down“ (2011 m.) programa, taip pat planuoja atlikti ir kelis niekur neišleistus kūrinius.

Jau kitą dieną, kovo 1-ąją, „Ewert and The Two Dragons“ koncertuos Latvijoje, Rygos koncertų salėje „Palladium“, kur į šios grupės koncertą brangiausi bilietai siekia net 251 litą.
Kartu su „Ewert and The Two Dragons“ ateinantį ketvirtadienį „Lofto“ scenoje svečių teisėmis pasirodys populiarėjanti lietuvių alternatyvios muzikos grupė „Deeper Upper“, vasario mėnesį surengusi savo turą Lietuvoje ir Latvijoje, o balandžio pradžioje pakviesta dalyvauti festivalyje „Tallinn Music Week“.

„Deeper Upper“

Artėjantis „Ewert and The Two Dragons“ koncertas „Lofte“ turėtų itin sudominti nauja muzika besidominčius mūsų šalies melomanus. Nors grupė susikūrė tik 2009 metais, jos pasiekimus jau sunku išvardinti. Pirmuoju muzikantų hitu, pakilusiu iki pirmosios vietos, tapo daina „(In the End) There's Only Love“. Įvairiuose interviu savo simpatijas šiai grupei išreiškus „Brainstorm“ vokalistui Renārui Kauperiui, 2011 metų vasarą abi grupės šią dainą kartu atliko daugiatūkstantinei auditorijai Talino Dainų slėnyje.

Per 2011 metus „Ewert and The Two Dragons“ lankėsi festivaliuose „Popkomm“ Vokietijoje, „Waves Vienna“ Austrijoje, „Eurosonic“ Olandijoje, „Lost In Music“ Suomijoje, „Positivus“ Latvijoje ir kituose. Pastarąjame pasirodė trejus metus iš eilės ir pernai grojo didžiojoje festivalio scenoje.

2011 metais vaikinai taip pat laimėjo „Tallinn Music Week“ ir „Skype“ įsteigtą apdovanojimą „Go Change the World“, o metų pabaigoje pirmą kartą išpardavė savo koncertus „Nokia Concert Hall“ Taline ir „Palladium“ Rygoje. Dar po kelių mėnesių jie buvo apdovanoti Estijos radijo stoties „Raadio2“ rinkimuose geriausios naujos grupės, radijo stoties favorito ir metų dainos (už „Good Man Down“) kategorijose.
Tačiau pagrindiniai apdovanojimai dar buvo prieš akis – grupė triumfavo 2012 metų Estijos muzikos apdovanojimuose, susirinkdama net penkias statulėles geriausios grupės, geriausio vaizdo klipo, metų dainos, geriausio roko albumo ir metų albumo nominacijose.

2012 metų vasarą „Ewert and The Two Dragons“ pasirašė leidybos sutartį su BMG, o šių metų sausio mėnesį Olandijoje vykstančiame festivalyje „Eurosonic“ laimėjo „European Border Breakers“ apdovanojimą, skiriamą dešimčiai per metus labiausiai išpopuliarėjusių Europos atlikėjų. Kartu su jais šiuo prizu šiemet buvo apdovanoti islandai „Of Monsters and Men“, britė Emeli Sandé, švedai „Niki & the Dove“, suomiai „French Films“.

Į Lietuvą „Ewert and The Two Dragons“ atvyks sausį surengę sėkmingas gastroles Prancūzijoje. Kovo pabaigoje muzikantai vėl yra suplanavę sugrįžti koncertuoti į Olandiją.

loftas, „Deeper Upper“, „Ewert and The Two Dragons“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai