Now Reading
Pasidaryk pats: šalis, lengvas, lyg plunksnelė

Pasidaryk pats: šalis, lengvas, lyg plunksnelė

Pasidaryk pats: šalis

Laikas.lt
Parengta pagal Thislittlemiggy.com

Jei kaskart atvėrus drabužių spintos duris kyla nuolatinis, beveik retorinis, klausimas „ką šiandien apsirengti?“ – laikas atnaujinti garderobą. Tai galima padaryti išradingai ir maloniai, kaip antai, pačiai pasigaminti naują, dailų ir, žinoma, vienetinį aksesuarą – šalį artėjančiam pavasariui.

Reikės:

• Bulvės
• Dažų, skirtų audiniams (spalvą rinkitės pagal savo skonį)
• Labai mažo peiliuko aštriais ašmenimis (gali būti ir mažas peiliukas tapetams pjaustyti)
• Kempinės arba teptuko piešimui
• Paprasto peilio (nedidelio)
• Medžiagos, iš kurios bus gaminamas šalis



Procesas:

Susiraskite (į pagalbą galite pasitelkti interneto paiešką) arba patys nusipieškite ant popieriaus lapo plunksnos formą, kurią nukopijuosite ant pusiau perpjautos bulvės. Nusipiešę plunksnos kontūrus ant bulvės, išpjaukite gilesnę jos formą, o tada su mažesniuoju peiliuku paryškinkite smulkesnes plunksnos detales. Tokiu būdu galite pasigaminti bet kokios formos anspaudą, nebūtinai plunksnos. Pirmiausia, prieš dekoruodami šalio medžiagą, išbandykite antspaudą ant balto popieriaus lapo, kad pamatytumėte, ar antspaudas gaunasi toks, koks turėtų būti. Tik pasibandę antspaudą galite tęsti darbą ant audinio.


Medžiagą, iš kurios gaminsite šalį, pasidėkite ant lygaus paviršiaus, įtempkite ir kraštus pritvirtinkite, kad neslystų (pavyzdžiui, knygomis ar pan.). Po medžiaga pakišite popieriaus, kad persigėrę dažai neišteptų stalo. Kruopščiai padenkite antspaudo (tik plunksnos formą) paviršių dažais, tai galite daryti su kempinėle arba su teptuku. Tada belieka dėlioti plunksnos antspaudus ant medžiagos. Dėdami antspaudą švelniai spustelite į priekį ir atgal (kaip dažniausiai ir būna dedami antspaudai), kad dažai gerai pasidengtų ant medžiagos. Visą audinį padengę plunksnos formos piešinėliais palaukite, kol dažai gerai išdžius, o tada medžiagos kraštus sutvirtinkite apsiūdami taip, kad neirtų.

Pasipuošusi šiuo šaliu galėsite pasijusti lengva lyg plunksnelė, ypatingai tada, kai sulaukę pavasario galėsite nusimesti sunkius žieminius drabužius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top