Šokiruok ne tik savo Užgavėnių kauke, bet ir blynais (5 receptai)

Laikas.lt

Ką veiksite šįvakar? Mes tai kepsime blynus. Jau nuo ryto apie juos svajojame, ieškome receptų. Be blynų Užgavėnės, kaip Kalėdos be eglutės, tad pasiraitokite rankoves, pasipuoškite šventine kauke ir prie darbo. O jei jau stovite virtuvėje ir miltuotomis rankomis kankinate kompiuterį, štai jums keli laiko sutaupysiantys ir pilvus palepinsiantys pilvus receptai.

Manų kruopų blyneliai

Jums reikės:

1 stiklinės manų kruopų,
3 stiklinių pieno,
2 kiaušinių,
4 šaukštų kvietinių miltų,
2 obuolių,
1 šaukšto cukraus,
šiek tiek cinamono bei druskos.

Kaip ruošti:


piene išvirkite manų košę. Ją ataušinkite, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, cukrų bei prieskonius.  Viską gerai išmaišykite. Obuolius nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į košę ir viską darkart gerai išmaišykite. Kepkite svieste arba aliejuje.


 

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis

Jums reikės:

170 g miltų,
2 kiaušinių,
stiklinės (250 ml) pieno,
5 šaukštų cukraus,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
šiek tiek druskos,
2 šaukštų lydyto sviesto,
8 šaukštų šviežių arba šaldytų uogų (spanguolių, mėlynių),
cukraus pudros.

Kaip ruošti:


miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei įberkite žiupsnelį druskos. Miltuose padarę skylutę į ją įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Suberkite cukrų, trintas uogas, ir viską gerai išmaišykite. Kepkite keptuvėje be riebalų. Beje, ugnis turi būti maža, kitaip blyneliai prisvils. Patiekite su likusiomis uogomis ar apibarstę cukraus pudra.

Varškės sūrio blyneliai

Jums reikės:

1 varškės sūrio,
1 pomidoro,
šiek tiek druskos, baziliko,
šlakelio aliejaus.

Kaip ruošti:

Varškės sūrį apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių, apibarstykite baziliku, pasūdykite. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, sudėkite į lėkštę kartu su keptu sūriu.

Konservuotų kukurūzų blyneliai


Jums reikės:

1 indelio konservuotų kukurūzų,
2 kiaušinių,
1 didelio svogūno,
2 šaukštų miltų,
žiupsnelio druskos ir pipirų (galite naudoti ir savo mėgstamus prieskonius).

Kaip ruošti:

Kukurūzus į dubenį supilame su visu skysčiu. Sudedame susmulkintą svogūną, kiaušinių trynius, miltus ir viską sumaišome.

Atskirame inde gerai išplakame kiaušinių baltymus, įberiame druskos, pipirų ar kitų prieskonių ir įmaišome viską į prieš tai gautą masę.

Įkaitintoje keptuvėje iš gautos tešlos formuojame blynelius ir apkepame juos iš abiejų pusių. Patiekiame su grietine.

Blyneliai su sūriu ir dešra

Jums reikės:

20 šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
300 ml pieno,
1 šaukšto išlydyto sviesto,
300 g fermentinio sūrio,
200 g kumpio arba dešros,
2 svogūnų,
1 paprikos,
majonezo,
pomidorų padažo,
žiupsnelio druskos,
šiek tiek prieskonių.

Kaip ruošti:

Į didelį dubenį suberkite miltus, juose padarykite skylutę kiaušiniams ir, maišydami, po truputį pilkite pieną. Įberkite žiupsnelį druskos ir įpilkite šaukštą lydyto sviesto. Maišykite, kol blynelių masė taps vientisa. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite tešlą ir kepkite blynelius. Susmulkinkite ir sumaišykite sūrį, dešrą arba kumpį bei svogūną. Taip pat įdėkite majonezo, pomidorų padažo bei prieskonių. Įdarą dėkite ant blynelio, jį suvyniokite ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje.

blynai, blynų receptas, Užgavenės

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai