Now Reading
Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie blynus…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie blynus…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie blynus...

Laikas.lt
Pagal Homemade-pancakes.com

Šiandien, po, tikimės, ir jums sočių Užgavėnių, atskleisime šį tą, ko galbūt dar nežinojote apie pagrindinį šios šventės stalo atributą – blynus.

1. Blynai – sena Užgavėnių tradicija, siekianti beveik 1000 metų.

2. Viduramžiais buvo tikima, kad pirmi trys iškepti blynai yra šventi. Kiekvieną iš jų pažymėdavo kryžiaus ženklu, apibarstydavo druska ir atidėdavo, norėdami apsisaugoti nuo velnio.

3. Blynai egzistuoja daugelyje kultūrų: nors dažnai yra gana panašūs, skirtingose šalyse gali skirtis jų ingridientai, forma, skonis.

4. Prancūzai turi su šiuo patiekalu susijusį ritualą: gamindami blynus ir kitoje rankoje laikydami monetą, sugalvoja norą – tikima, jog jis išsipildys.

5. Pirmasis blynų receptas išspausdintas XV amžiaus angliškoje kulinarijos knygoje.

6. Didžiausias pasaulyje blynas buvo iškeptas 1994 metais Anglijoje. Jis buvo maždaug 15 metrų diametro, svėrė 3 tonas ir „talpino“ apie 2 milijonus kalorijų.

7. Williamas Shakespeare’as taip mėgo blynus, kad ne kartą juos minėjo savo pjesėse.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. Daugiausiai ore apverstų (metant nuo keptuvės) blynų per trumpiausią laiką rekordas priklauso anglui Deanui Gouldui. Jis 1995-aisiais per dvi minutes „paskraidino“ 349 blynus.

9. Aukščiausiai išmesto blyno rekordas priklauso žymiam virtuvės šefui Aldo Zilli, kuris blyną išsviedė net į 329 centimetrų aukštį.

10. Pirmasis paruoštas blynų tešlos mišinys, pavadinimu „Aunt Jemima pancake flour“, prekyboje pasirodė 1889-aisiais metais ir pradžioje nebuvo populiarus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top