Vilniuje pirmą kartą paminėta „Gyvūnų diena“ (foto)

Rugpjūčio 7 d., šeštadienį, pirmą kartą Lietuvoje vyko „Gyvūnų diena“. Renginys buvo skirtas atkreipti dėmesį į šalia mūsų esančias gyvas būtybes: kenčiančias ir žudomas mėsos, pieno, kiaušinių, kailių ūkiuose, bandymų laboratorijose, įkalintas zoologijos soduose, delfinariumuose ar leidžiančias paskutines dienas globos namuose.

Renginį organizavo neformali jaunimo iniciatyvinė grupė „Gerbk gyvūnų teises“, dalyvavo gyvūnų globos organizacijos, interaktyvi meno erdvė „Artoteka“, vaikų laisvalaikio centras „Smaragdo miestas“, veganišką maistą tiekė „infoshop“.

Renginys buvo padalintas į dvi dalis: dieninę ir vakarinę. Į dieninę dalį sugūžėjo vaikučiai su tėveliais, kur galėjo gaminti aitvarus, išmokti žongliruoti, pasisemti žinių apie gyvūnų teises ir ekologiją. Vyresniems vaikams ir jų tėveliams buvo organizuojamos paskaitos gyvūnų teisių, aplinkosaugos ir medžioklės temomis. Visi norintieji galėjo pažiūrėti dokumentinį filmą „The Erthlings“, pasižvalgyti po beglobių gyvūnų parodą ir patikusiam gyvūnėliui suteikti naujus namus.

Vakarinėje dalyje vyko alternatyvios muzikos grupių koncertas, kurių muzikantai sutiko groti nemokamai palaikydami gyvūnų teisių idėjas. Scenoje pasirodė: „Fusedmarc“, „Rasa Basa“, „Left IRight“, „Avaspo“, „dj- On the wave“ ir „The sneekers“. Renginį vainikavo „Smaragdo miesto“ ugnies šou.

„Kadangi šeštadienis buvo paskelbtas karščiausia diena metuose, į renginį susirinko ne tiek daug žmonių, kiek buvo tikėtasi, tačiau susidariusi jauki atmosfera dalyvavusiems ir renginio svečiams patiko“, — sako viena iš renginio organizatorių Viktorija Naujokaitė.


Laikas.lt
Nuotr. organizatorių

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai