Now Reading
VDA įkurta laboratorija maisto dizaino eksperimentams

VDA įkurta laboratorija maisto dizaino eksperimentams

VDA įkurta laboratorija maisto dizaino eksperimentams

Laikas.lt

Šiandien Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedroje duris atvėrė Maisto ir dizaino laboratorija, kuri ne tik atskleis naujas dizaino srities perspektyvas, bet ir įneš naujovių į įprastą mokymosi procesą.

„Tai visiškai naujo tipo erdvė, kuri leis pažinti, eksperimentuoti ir keistis patirtimi mums naujoje maisto dizaino srityje, o kartu sukurs namų atmosferą, skatinančią visus daugiau bendrauti tarp akademijos sienų“, – sako projekto iniciatorė, VDA docentė Julija Mazurienė.

Pasak jos, tokios vietos idėją padiktavo studentų išreikšti poreikiai, o jos efektyvumu akademijos atstovai įsitikino garsiame Suomijos Aalto universitete.

Įkurti maisto ir dizaino laboratoriją VDA Dizaino katedroje padėjo buitinės technikos gamintojas „Electrolux“, padovanojęs visą reikalingą virtuvės įrangą: du šaldytuvus, orkaitę, kaitlentę, gartraukį, indaplovę bei smulkią virtuvės techniką. Ji sumontuota J.Mazurienės suprojektuotuose ir VDA meno ir dizaino laboratorijos meistrų pagamintuose mobiliuose virtuvės balduose, kuriuos, vykstant renginiams, bus galima laikinai perkelti ir į kitas akademijos erdves.

25 kv. m. ploto auditorijos centre stovi didelis stalas, prie kurio vienu metu gali dirbti keliolika žmonių, tačiau diskusijose, filmų peržiūrose ir kituose čia planuojamuose renginiuose galės dalyvauti ir daugiau studentų.

 „Šios įkvepiančios erdvės tikslas – ne tik teoriškai, bet ir praktiškai patirti, kad maistas – svarbiausia mūsų gyvenimo vartojimo forma. Jauna dizaino specialybės studentų karta labai smalsi ir pasiruošusi tyrinėti šią sritį kaip sistemą: per formą, skonius, įvairias medžiagas ir aplinkas“, – sako J.Mazurienė.

Laboratorijos atidarymo dieną specialiai pasigamintomis prijuostėmis pasipuošę studentai įgyvendino savo idėjas maistinės želė dirbtuvėse.

Šiuo metu industrinio dizaino pirmojo kurso studentai kuria skirtingas kėdes laboratorijai, norintieji gali sudalyvauti ir specialiai šiai laboratorijai skirtų inovatyvių indų kūrimo dirbtuvėse.

Artimiausiu metu Maisto ir dizaino laboratorijoje vyks tarptautinio dizaino koncepcijų konkurso „Electrolux Design Lab 2013” seminarai ir dirbtuvės, kurių tikslas sukurti mažėjančioms gyvenamosioms erdvėms pritaikytą maisto gaminimo ir laikymo, drabužių ir namų priežiūros įrangą ar sistemas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ateityje dizaino katedra kvies bendradarbiauti profesionalius virėjus, kulinarinių specialybių studentus iš kitų mokyklų ir maisto kultūros ekspertus.

Laboratorija studentai galės naudotis ir ne paskaitų metu, jiems čia bus patogu pasigaminti ir užkandžių. Tikimasi, kad ši erdvė paskatins skirti daugiau laiko ir  neformaliam dėstytojų ir studentų bendravimui.

Daugiau nuotraukų – galerijoje

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top