Esė konkurso „Ištrauk mane iš stalčiaus“ nugalėtojai

Laikas.lt

Du mėnesius redakcijos paštą užkimšti bandė esė konkurso „Ištrauk mane iš stalčiaus“ dalyvių tekstai. Jais visais, o labiausiai jų gausa be galo džiaugiamės, dėkojame dalyvavusiems ir jums leidus skelbiame 4 nugalėtojus. Jų tekstus, kaip ir žadėjome, spausdiname ir apdovanojame „Kitų knygų“ leidiniais.

Buvo atrinktos 23 esė, iš kurių rašytoja Vaiva Grainytė ir „Kitų knygų“ leidėjai išsirinko savo favoritus. 4 esė, jų autoriai ir  vertintojų komentarai:

Vaiva Greinytė: iš visos krūvos dalyvių esė „Solidari bendruomenė“ (Kotryna Išganaitienė) ir „Šviesa tunelio gale“ (Egidijus Pupelis) patraukė savo stiliumi, sąmoju ir pagrindinės minties tvirtumu. Galima prieštarauti, esą „Solidari bendruomenė“ pernelyg nuspėjama, o „Šviesa tunelio gale“ – perdėm įmantri, pretenzinga, tačiau būtent šie stilistiškai skirtingi autoriai – Kotryna ir Egidijus – savo esė privertė perskaityti kelis kartus. Pasidaviau jų tekstų traukai. 

„Kitos knygos“ apie esė „Pelenais paleidžiami gyvenimai“ (Donata Rukaitė): egzistenciškai jautri ir skaudi senos tiesos iliustracija: nė vienam rašytojui nepavyks tiksliau, stipriau ir vaizdingiau išreikšti mus supančio pasaulio absurdo, košmaro ir žaismingumo, negu tai atlieka pats gyvenimas.

„Kitos knygos“ apie esė „Kirai“ (Milda Kiaušaitė): itin skaidri impresija, balansuojanti tarp sapno ir realybės. Lakoniška ir talpus.


Kaip ir žadėjome, konkursą laimėjusios esė spausdinamos šiandien pasirodžiusiame žurnalo numeryje. Dėl prizų atsiėmimo su nugalėtojais susisieksime asmeniškai.

esė, esė konkursas, ištrauk mane iš stalčiaus, kitos knygos, laikas.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai