Now Reading
Sausų šampūnų privalumai, trūkumai ir keli naminiai receptai

Sausų šampūnų privalumai, trūkumai ir keli naminiai receptai

Sausų šampūnų privalumai

Sveikata.lt

Mūsų dienomis kosmetikos firmos nesnaudžia – jos siūlo pačių įvairiausių priemonių, suteikiančių plaukams daugiau grožio ir sveikatos. Atsiranda naujų alternatyvų, kurios daug tobulesnės, jeigu lygintume jas su prieš tai buvusiomis. Viena iš tokių priemonių yra sausas šampūnas, galintis vos per kelias minutes grąžinti švaros pojūtį (o tai ypač patogu, jeigu nėra sąlygų išsiplauti galvos įprastu būdu).

Sauso šampūno ypatybės

Trumpai pakalbėkime apie sauso šampūno ypatybes. Jeigu ketinate šią priemonę gamintis namuose, joje nebus nereikalingos chemijos. Toks šampūnas nedirgina galvos odos dangalų, o tik švariai nuvalo plaukus.

Sausas šampūnas nepakeičiamas keliaujant arba sergant, kai nėra galimybės paprastai išsiplauti galvą.

Grūdinių kultūrų ekstraktai (būtent jie ir yra sausų šampūnų pagrindas) gerai sugeria nešvarumus ir riebalų perteklių, esantį ant plaukų paviršiaus. Plaukai tampa švarūs be vandens – tai paprasta, patogu ir gana efektyvu.

Žinoma, joks sausas šampūnas netaps 100 % alternatyva: tokiose priemonėse nėra komponentų, kurie valys ne tik plaukus, bet ir galvos odą. Tačiau prižiūrint riebius plaukus tai gali tapti puiki pagalbinė priemonė – juk kasdienis galvos plovimas plaukams tikrai ne į gera, tai juos labai alina. Tokiais atvejais būtų racionalu kaitalioti sausą ir įprastą šampūną.

Beje, sausą šampūną patogiau naudoti trumpiems plaukams. Prižiūrint ilgus, gali kilti keblumų, kadangi šią priemonę bus gana sudėtinga pašalinti.

Kaip veikia sausas šampūnas?

Tokios priemonės sudėtyje būna medžiagų, kurios labai gerai sugeria riebalus – dėl šios priežasties plaukai atrodo kaip išplauti, švarūs. Paprastai sausų šampūnų pagrindą sudaro kukurūzų, ryžių arba avižų dalelės, yra ir papildomų absorbentų. Žinoma, pirktiniuose šampūnuose neapsieinama be kvapiklių ir aromatinių medžiagų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip naudoti sausą šampūną?

Naudojimas gana paprastas. Visa, ką reikia padaryti – tai užpurkšti priemonės ant plaukų, laikant flakonėlį 30–40 cm atstumu nuo galvos, po to gerai pamasažuoti galvos odą ir tolygiai paskirstyti per visą plaukų ilgį. Po to patartina palaukti kelias minutes, kad komponentai sugertų riebalus, ir pašalinti šampūną. Padaryti tai taip pat paprasta: tiesiog patrinkite plaukus rankšluosčiu ir kruopščiai iššukuokite. Jeigu jūsų plaukai ilgi, savaime suprantama, bus sudėtingiau, tai užtruks ilgiau.

Kaip pasidaryti sausą šampūną namuose?

  • Pirmas receptas. Vidutinio ilgumo plaukams sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą rupaus malimo miltų ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Šį šampūną, kaip, beje, ir bet kurį kitą, patogu laikyti druskinėje su didelėmis skylutėmis arba indelyje nuo talko.
  • Antras receptas. Šampūno pagrindas – kukurūzų miltai. Sumaišykite po 1 arbatinį šaukštelį šių miltų, našlaičių šaknų miltelių ir maltų migdolų.
  • Trečias receptas. 2 valgomuosius šaukštus sėlenų sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu garstyčių miltelių.
  • Ketvirtas receptas. 2 valgomuosius šaukštus smulkintų avižinių kruopų sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu sodos.
  • Penktas receptas. 3 valgomuosius šaukštus kviečių sėlenų sumaišykite su 1 šaukštu ajerų šaknų miltelių ir 1 arbatiniu šaukšteliu susmulkintos sausos laikišių žolės.
  • Šeštas receptas. 1–2 valgomuosius šaukštus molio (mėlynojo, baltojo arba žaliojo) sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu talko arba sodos.
  • Septintas receptas. 2 valgomuosius šaukštus krakmolo sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu vaikiškos pudros.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top