Daiktų pusryčiai. Stalo žaidimai, sukurti pagal lietuvių autorių knygas (konkursas)

Laikas.lt

Ko gero visi turime mylimus knygų personažus, su kuriais mielai pažaistume. Juk būna, tiesa? Ir tas žaidimai turėtų būti toks, kuriame reikėtų pasitelkti kuo daugiau savo gabumų.  Nepamirškime vaikų, kurie jau nori tokių žaidimų, kuriuose jie galėtų išbandyti visus savo sugebėjimus, pradedant reakcija, baigiant loginiu mąstymu. Žaidimo „Mano draugai“ personažas krokodiliukas, skraidanti knyga, Кatytė Piksė ir kiti draugai – tai jau pažįstami ir mylimi dailininko ir rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus herojai, kurie šįkart kviečia susitikti kortiniame žaidime, kuris skatina skaityti, draugauti su knygomis, jas pažinti. Kortų herojai atkeliavo iš autoriaus knygų. Žiūrėdami į pavyzdines kortas, žaidėjai sudaro herojų grupes ir renka „draugų būrius“, kad laimėtų taškus. Kiekvienas stengiasi pademonstruoti savo pastabumą, reakciją ir loginį mąstymą. Tai linksmas ir įdomus žaidimas, įtraukiantis ne tik vaikus, bet ir kitus šeimos narius.

Na ir galiausiai – pasiruošti, dėmesio, „pirmyn“! Šis iš pirmo žvilgsnio nesudėtingas žaidimas gali tapti kebliu. Ir ko gero ne vaikams, o jų tėveliams.  „Skaičių lenktynės“ - nuotaikingas kortinis stalo žaidimas, kuris lavina reakciją ir matematikos gebėjimus. Žaidėjai stengiasi kuo greičiau atlikti kortų krūvelės viršuje nurodytą matematinį veiksmą ir uždengti jį rankose laikoma korta. Dėl intensyvaus žaidimo tempo žaibiškai keičiasi situacijos ir tai sukelia daug gerų emocijų. Atlikti matematinius veiksmus padeda kortose pavaizduoti vaikų mėgiami literatūros herojai – Karlsonas, Pepė Ilgakojinė, Mikė Pūkuotukas, Muminukas, Snifas. Juos piešė dailininkė Živilė Šimėnienė leidyklos „Nieko rimto“ knygelei „Mažieji Laimiuko juokai“. Jei kartais atsirastų netikėtų pertraukėlė, dėžutės viduje rasite lankstinuką su anekdotais iš leidyklos „Nieko rimto“ literatūrinio žurnalo „Laimiukas“.

Tad atsakymas aiškus, jei mylite šiuos personažus ar knygeles, šie žaidimai privalo atsirasti Jūsų namuose. O jei neturite, pats laikas su jais susipažinti.

Atsakykyte į užduoties klausimą ir dviems laimingiesiems padovanosime po šį šaunų žaidimą!

kortinis, Nieko rimto, stalo zaidimai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai