Now Reading
Archyvinės nuotraukos: Marilyn Monroe aktorystės pamokose (foto)

Archyvinės nuotraukos: Marilyn Monroe aktorystės pamokose (foto)

Archyvinės nuotraukos:  Marilyn Monroe aktorystės pamokose (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Life.time.com

„Holivudas – tai vieta, kur tau sumokės tūkstančius dolerių už bučinį ir tik 50 centų už tavo sielą“ – Marilyn Monroe.

Dar prieš tapdama viena ryškiausių XIX a. pramogų pasaulio žvaigždių, Marilyn Monroe pradėjo kloti raudonąjį savo karjeros kilimą ne tik pozuodama apsinuoginusi „Playboy“ žurnalui, bet ir mokydamasi aktorystės meno. Neseniai žurnalas „Life“ paviešino archyvuose saugotas nuotraukas, kuriose 1949 metų vasario mėnesį nufotografuota Marilyn, Holivude, dar tik besiruošianti tapti pasaulinio garso įžymybe.

Tuometinio „Life“ žurnalo fotografo J. R. Eyerman‘o akis užkliuvo už žavios, aktorystės meno besimokančios merginos, atkakliai siekiančios tapti žvaigžde. Kaip tik 1949-ieji Marilyn buvo itin reikšmingi – ji pradėjo vaidinti pirmuosiuose reikšmingesniuose filmuose. Šiose nuotraukose galima pamatyti Merilyn dar tik besimokančią: dainavimo, pas Phil‘ą Moore, šokio – pas baleto meistrą bei žinomos šokėjos Cyd Charisse buvusį vyrą Nico Charisse, vaidybos – pas Natasha Lytess, kuri M. Monroe lydėjo ir tolesniame jos karjeros kelyje.

Atkakli ir užsispyrusi 22 metų aktorė tuomet dar tik svajojo apie žvaigždės karjerą, nežinia, ar tai įžvelgė ir fotografas, sugalvojęs fotografuoti ją pamokų metu. Beje, šios nuotraukos buvo padarytos dar prieš tai, kai, dėl finansinių bėdų, Marilyn apsinuoginusi pozavo žurnalo „Playboy“ nuotraukoms, kurios dar ilgai ją persekiojo ir, už kurias ji gavo vos 50 dolerių.

Fotografo Eyerman‘o padarytos Marilyn Monroe nuotraukos yra pirmosios aktorės fotografijos, atsiradusios žurnalo „Life“ archyvuose ir, tuo metu, net nebuvo publikuotos. Minint 50-ąsias M. Monroe mirimo metines 2012 metais, „Life“ žurnalas pagerbė aktorės atminimą pagaliau išpublikavęs šias nuotraukas.

1949 m., šokio pamoka su Nico Charisse

Vaidybos pamoka su Natasha Lytess

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dainavimo pamoka su Phil’u Moore

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top