Now Reading
Nekenksmingas dantų balinimo būdas – skalavimas aliejumi

Nekenksmingas dantų balinimo būdas – skalavimas aliejumi

Nekenksmingas dantų balinimo būdas – skalavimas aliejumi

Visiems patinka sveiki ir balti dantys, tačiau ar komercinis dantų balinimas vertas rizikos? Tyrimai rodo, jog naudodami balinimo juosteles ar kitus komercinius balinimo produktus, nuryjame 25 proc. ir daugiau cheminių medžiagų, esančių geliuose ir pastose. Ar fluoridas, aspartamas, aliuminis ir benzenas jums atrodo skaniai? Ko gero, visi norėtume išvengti tokių chemikalų įsisavinimo į savo kūną ir atrasti sveikesnį, alternatyvų dantų balinimo būdą. Skalavimas aliejumi ir yra ta alternatyva. 

Kas yra skalavimas aliejumi?

Sakoma, jog skalavimas aliejumi yra galinga priemonė gerai sveikatai išlaikyti bei išgydyti įvairiems negalavimams. Tai yra senovinis receptas, pirmą kartą paminėtas 5 000 metų senumo ajurvediniuose raštuose. Pats procesas labai paprastas. Ryte, kai tik atsikeliate, prieš valgant, geriant ir valant dantis skalaukite burną valgomuoju šaukštu aukštos kokybės aliejumi, kuris „ištrauks“ bakterijas ir toksinus iš dantų ir gleivinės. Skalaukite kantriai ir kruopščiai visus dantis apie 15–20 minučių.

Šis senovinis receptas žinomas kaip efektyvus burnos bakterijų naikintojas. Dviejų savaičių trukmės tyrimas Meenakshi Ammal Odontologijos klinikoje, Indijoje, parodė, jog per dvi savaites aliejus sumažino streptokoko bakterijų skaičių burnoje bei išnaikino daug apnašų. Sezamo aliejus (kuriuo ir rekomenduojama skalauti) turi antivirusinių bei antiuždegiminių savybių. Be to, jame daug omega-3 riebalų rūgščių, geležies, kalcio, magnio,vitaminų A, B ir E.

Pasak praktikuojančiųjų šį būdą, po kurio laiko pastebimi šie pokyčiai:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Pagerėjusi burnos higiena (mažiau bakterijų bei apnašų)
  • Šviesesni, baltesni dantys
  • Sumažėjęs sąnarių skausmas
  • Sumažėjusi migrena
  • Prasivalę kvėpavimo takai, atsilaisvinę sinusai
  • Sumažėjęs spuogų kiekis veide
  • Sumažėjusios alergijos
  • Pagerėjęs virškinimas
  • Pagerėjęs regėjimas
  • Greičiau auga plaukai

Po dviejų savaičių skalavimo aliejumi, daugumai žmonių sumažėja odos problemos bei pašviesėja dantys, dantenos atrodo sveikesnės, o liežuvis – labiau rožinis. Kiekvieną dieną žmonės siunčia savo patirtis ir, atrodo, kiekvienam žmogui aliejus veikia skirtingai. 

Naudokite šalto spaudimo sezamo, saulėgrąžų, kokosų arba alyvuogių aliejų. Svarbiausia skalauti ryte arba tuo metu, kuomet jūsų skrandis yra tuščias.

Daugiau informacijos: jogatau.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top