Koncertus Lietuvoje skelbia „Instrumenti“ (Latvija), „Ewert and The Two Dragons“ (Estija) ir „Lumen“ (Rusija)

Laikas.lt

Vasaris muzikos gerbėjams Lietuvoje žada itin ryškius muzikos vardus iš kaimyninių valstybių! Vasario 15 dieną, penktadienį, sostinės klube „Tamsta“ koncertą surengs žaibiško populiarumo sulaukęs latvių duetas „Instrumenti“, vasario 28 dieną, ketvirtadienį, „Lofte“ pasirodys didžiausiu Baltijos šalių muzikos ekportu tapusi estų grupė „Ewert and The Two Dragons“, o jau sekančią dieną, kovo 1-ąją, klube „New York“ koncertuos lyderiaujanti Rusijos alternatyvaus roko grupė „Lumen“.

Grupės „Instrumenti“ ir „Ewert and The Two Dragons“ šių metų savo koncertinius sezonus pradėjo Olandijoje, kur prieš savaitę surengė pasirodymus festivalyje „Eurosonic“. „Ewert and The Two Dragons“ šiame festivalyje buvo apdovanoti ir Europos „Border Breakers“ apdovanojimu, teikiamu dešimčiai labiausiai per metus Europoje išpopuliarėjusių grupių. Šį apdovanojimą grupei pristatė Estijos Respublikos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas.

„Instrumenti“

Per dvejus metus „Ewert and The Two Dragons“ tapo pačiu sėkmingiausiu Baltijos šalių muzikos eksportu – Europoje turbūt nebeliko šalies, kurioje šie vaikinai nebūtų groję, o pernai jie surengė ir sėkmingą turą Jungtinėse Valstijose. Muzikantus nekantriai laukia artėjančio koncerto Lietuvoje, nes čia įvyko vienas pirmųjų jų koncertų užsienyje (2011  metais Klaipėdoje). Tuo pačiu tai buvo ir vienintelis kartas, kai grupė lankėsi Lietuvoje, tad vasario 28 dieną Vilniuje įvyks gražus „Ewert and The Two Dragons“ sugrįžimo koncertas.

Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį savo debiutinį albumą „Tru“ Lietuvoje išleidęs ir „Vilnius Music Week“ programoje sužibėjęs latvių duetas „Instrumeti“ šiuo metu jau dirba prie savo antrojo albumo įrašų, tad vasario viduryje „Tamstoje“ intriguoja galimybė išgirsti ir kelis visiškai naujus šios grupės kūrinius.

„Ewert and The Two Dragons“

Tuo tarpu kalendorinis pavasaris Lietuvoje prasidės su kolektyvu „Lumen“ iš Rusijos, reprezentuojančiu naujos alternatyvios muzikos bangą. Nors kai kurie muzikos apžvalgininkai juos vadina tradicinės punk muzikos pasekėjais, bet „Lumen“ muzikantams iš tiesų nerūpi etiketės ar apibrėžimai – jie kuria sąžiningas ir bekompromisines dainas, kurios grupės vardą iškėlė tarp lyderiaujančių alternatyvaus roko scenoje Rusijoje. „Lumen“ į Vilnių atvyks pristatyti savo naujausio albumo „Na časti“ („На части“).

„Lumen“

Šiuos koncertus organizuojančios muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius įsitikinęs, kad šie koncertai bus ne tik skaniausi, bet ir svarbiausi artimiausiu metu mūsų šalies muzikos gurmanams ir lietuvių publika juos deramai įvertins. Pirmadienį „Bilietų pasaulyje“ jau prasidėjo prekyba bilietais į visus šiuos koncertus, organizatoriai ragina paskubėti jais pasirūpinti, nes bilietų kiekiai yra labai riboti.

Praėjusias metais M.P.3 Lietuvos klausytojams taip pat pristatė ir ryškiausius Baltarusijos muzikos kolektyvus, tarp kurių buvo „Lyapis Trubetskoy“, „Krambambulya“, „Serebryanaya svad’ba“ ir kiti.

„Ewert and The Two Dragons“, „Instrumenti“, „Lumen“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai