Kaip greičiau išsibudinti?

Sveikata.lt

Daugelis iš mūsų kuo puikiausiai žino, kas yra nemiga ir miego trūkumas. Gerai, jeigu galima rytais niekur neskubėti, tačiau ką daryti, jeigu laiko nedaug? Kaip greičiau prabusti?

Pirma taisyklė. Kad ir kaip juokingai tai skambėtų, pasistenkite miegoti ilgiau. Išmokite neeikvoti laiko niekams, stenkitės gauti didesnę miego „porciją“ – tada keltis ryte bus daug paprasčiau.

Antra taisyklė. Standartinis žadintuvo signalas būna šaižus ir nemalonus. Pakeiskite jį gražia muzika. Močiutės laikrodį, pakeliantį ant kojų ne tik jus, bet ir kituose kambariuose, butuose ar net namuose miegančius žmones, geriau kur nors paslėpti. Na, o kai išgirsite signalą, tada:

Lėtai pamasažuokite pirštų pagalvėles ir ausis (pakartokite po 2–3 kartus). Taip suaktyvinsite nervų galūnėles, miegai greičiau išsilakstys.

Pasirąžykite, atsisėskite lovoje apie 10 kartų. Apsiverskite ant pilvo ir išsiriekite (katės poza). Įtempkite pilvo, rankų ir krūtinės raumenis.

Atsigulkite ant nugaros, sunerkite rankas už galvos, kojas sulenkite per kelius. Lėtai pasukite liemenį ir kojas iš pradžių į vieną pusę, po to – į kitą. Tai vienas iš maloniausių rytinių tempimo pratimų.
Pakelkite rankas į viršų ir jas pakratykite – tai smagu, be to, naudinga širdies ir kraujagyslių sistemai.

Po to galima keltis. Padarykite mėgstamų pratimų kompleksą ir keliaukite į vonią.

Trečia taisyklė. Pasirūpinkite savo burnos higiena (išsivalykite dantis, nuvalykite nuo vidinės skruostų pusės ir liežuvio apnašas).

Ketvirta taisyklė. Įpilkite į stiklinę kambario temperatūros vandens, praturtinkite jį deguonies – perpilkite kelis kartus iš vienos stiklinės į kitą. Tada sumaišykite su šaukšteliu medaus ir išgerkite.

Penkta taisyklė. Grįžkite į vonią ir nusimaudykite po kontrastiniu dušu. Kai kaitaliosite vandens temperatūrą, pamatysite, kad jaučiatės daug žvalesni. Temperatūrų skirtumas neturi būti nemalonus.

Šešta taisyklė. Pusryčiai – tai paskutinis žingsnelis, padedantis greičiau nubusti ir išsijudinti. Ar tai svarbiausia dienos dalis, ar ne – nuomonės išsiskiria, tačiau energijos ir žvalumo maistas ryte vis dėlto suteikia. Geriausia, kad jis būtų ryškus ir skanus – tada ir visa diena bus aktyvi, darbinga ir kupina džiaugsmo.


ankstus rytas, miegas, sunku keltis, sunku pabusti

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai