„Liūdni slibinai“ pristato savo pirmąjį muzikinį vaizdo klipą (video)

Laikas.lt
Foto: Linas Marcisauskas

Geriausios 2012 metų grupės titulą M.A.M.A apdovanojimuose pelnę „Liūdni slibinai“ pristato pirmąjį oficialų muzikinį vaizdo klipą. Specialiai projektui „Aš žalias“ sukurto ekologijos himno „Netvarka“ video klipą ironijos nestokojanti aktorių trijulė stengėsi parengti pagal pasaulinius muzikinių klipų standartus ir Lietuvos aktualijas.

„Daugelis Lietuvos scenos grupių nesibodi šokti savo pasirodymuose, kartais net pamiršdami dainuoti. Be to, Lietuvoje sparčiai išpopuliarėjo šokių projektai, kurių sūkurį teko patirti ir vienam iš mūsų grupės narių,  detalių nenorime atskleisti. Todėl pagalvojom, kad negalime atsilikti nuo mados ir sukūrėme kūno kalba paremtą vizualinį sprendimą“, - pasirinkimą komentuoja „Liūdnų slibinų“ smegenimis pakrikštytas Vaidas Kublinskas.

Šiukšles rūšiuoti skatinančiame vaizdo klipe grupės nariai atsiskleidžia naujame įvaizdyje. Gerbėjai čia neišvys tradiciškai koncertuose matomų aprangos detalių, tokių kaip ryškios peteliškės, skrybėlės, geltonų ir juodų spalvų deriniai ar šį rudenį ant slibiniškų drabužių atsiradę Maironio ir Žemaitės atvaizdai.  Teatrališkoji grupė sako, kad taip jie norėjo priartėti prie lietuviškos pilkos kasdienybės, kurioje apstu šiukšlių. Estetiką mėgstantis grupės narys Dominykas Vaitiekūnas pastebi, kad klipo pabaigoje įvyksta metamorfozė ir, pradėjus tvarkyti šiukšles, gyvenime atsiranda spalvos.

Dainos „Netvarka“ vaizdo klipe matomą choreografiją, atlikėjų teigimu, kūrė suvienytos geriausios Lietuvos metų grupės pajėgos. Savo indėlį, atsižvelgdami į visus kūnų privalumus ir mažesnius privalumus, atidavė mažasis grupės vyras, protingasis grupės vyras ir moteris, kuri nėra vyras.

tendencijas. Akylas žiūrovas mūsų klipe įžvelgs tokių atlikėjų kaip Beyonce ir Lady Gaga judesių motyvus, o ne toks akylas tikrai pastebės lietuvių liaudies šokių elementus. Stengėmės rinktis ir mokytis iš geriausių“, - kalba lanksčių judesių „Liūdnų slibinų“ pasirodymuose neslepiantis Dominykas Vaitiekūnas.

Su naujausiu savo „Albumu be jokių Ė“ grupė kvietė pirmiausia išsivalyti nuo dvasios konservantų ir tik tuomet rūpintis aplinkos ekologija. Išgražėjęs Vaidas Kublinskas, paprotingėjęs Dominykas Vaitiekūnas ir moteriškas savybes mažiau slepianti Aistė Lasytė sako, kad jų pačių jausmų bei minčių rūšiavimo  lygis pasiekė reikiamą tašką, todėl jie pradeda rūpintis ir gamtos išvalymu bei antriniu medžiagų panaudojimu. Tiesa, rudenį sėkmingai surengę koncertinį turą be jokių „Ė“, 2013 metais „Liūdni slibinai“ tęs savo misiją, skatinančią gyvenimą be sielos teršalų. Vasario 21 dieną artistiškos energijos pilni atlikėjai koncertuos tėvynainių okupuotame Londone, o sugrįžę surengs koncertinį turą per Lietuvos miestus.

„Liūdnų slibinų“ dainos „Netvarka“ vaizdo klipas:

Dominykas Vaitiekūnas, liudni slibinai, vaizdo klipas, „Netvarka“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai