Now Reading
Keisčiausi grožio konkursai (foto)

Keisčiausi grožio konkursai (foto)

Keisčiausi grožio konkursai (foto)

Laikas.lt
Ridiculouslyinteresting.com

Nuo seniausių laikų žmonės pramogavo kaip išmanė – nuo viešų egzekucijų miesto aikštėse iki grožio konkursų. Kuo mažiau skatinamas vaizduotės šabloniškumas, tuo keistesnių dalykėlių žmonės sugalvoja, kad palinksmintų save.

Dabar laki žmogaus vaizduotė reiškiasi įvairiose vietose – mene, reklamoje, kine ir kitose pramogų srityse. Vieni mėgsta dėmesį atkreipti šokiruodami, kiti atvirkščiai – pataikaudami daugumai. Šiuolaikiniai grožio konkursai, daugeliui jau atsibodę, tapo banalūs ir nebeįdomūs. Atsigręžus į praeitį, viskas, regis, buvo originaliau. Pasirodo, kad kai kurie tuometiniai grožio konkursai buvo gana įdomūs ir keisti – moterys juose turėdavo savotiškus „vaidmenis“. Žiūrint iš nūdienos perspektyvos juos galime vertinti kaip keisčiausius arba kaip moteriškąją lytį labiausiai įžeidžiančius grožio konkursus.

Taigi, į keisčiausių grožio konkursų sąrašą tikrai patenka šie: „Puikios laikysenos grožio konkursas“, kuriame moterys dalyvaudavo kartu su savo stuburo rentgeno nuotraukomis (1956 m.); „Gražiausios beždžionės“ grožio konkursas, kuriame dalyvavo ne tikros beždžionės, o moterys su beždžionės galvos kaukėmis (1972 m.); „Deštrelių karalienės” rinkimai, vykę 1955 metais ir kiti. 

Tikėtina, kad tokie konkursai itin lakios vaizduotės žmonių reikalas, o žvelgiant kritišku žvilgsniu, tai savotiškai primena viduramžių pasilinksminimus – reginys yra svarbiausias. Žinoma, nepaneigiama ir tai, kad kiekvienas laikmetis turėjo savo kultūrinį pamatą ir, tuo pačiu, grožio suvokimo standartus, tad nenuostabu, kad atsirasdavo ir tokių, kurie bandė „šokti aukščiau bambos“.

Smalsu tik, ar moterys, dalyvavusios šiuose grožio konkursuose į tai žiūrėdavo su dozele humoro ar rimtai?..

Konkurso „Mis Tobuma laikysena“ laimėtojos. Konkursas vyko 1956 m. nacionalinio chiropraktikų susirinkimo metu, Čikagoje. 

Lobsterių karalius Harry Hackney su savo lobsteriškiomis padavėjomis.

Konkursas „Mis gražiausios akys“. (1930 m. Florida)

Paplūdimio gražuolių konkurso dalyvės su maišais ant galvų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sauskelnių karalienė, išrinkta 1947 m. Čikagoje, „Diaper Service Institute of America“ susirinkimo metu.

Gražiausių kojų konkursas (1949 m.)

Konkursantės matuojasi, ar jų figūros sutampa su žaviosios Mailyn Monroe figūra. Tokias procedūras turėjo atlikti konkurso „Panašiausia į Marilyn Monroe“ dalyvės. Konkursas vyko Didžiojoje Britanijoje 1958 metais. 

„Dešrelių karalienė“, išrinkta 1955 m. Nacionalinės karštų dešrainių savaitės metu. 

Konkurso „Gražiausia beždžionė“ dalyvės. (1972 m. Kalifornija) Antru numeriu pažymėta dalyvė Dominique Green laimėjo „Gražiausios beždžionės“ titulą ir vaidmenį filme „Battle for the Planet of the Apes.”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top