Tai įmanoma! SPA malonumai namų sąlygomis

Laikas.lt

Norint pasimėgauti atpalaiduojančiomis procedūromis namie nebūtina išlaidauti SPA centruose. Tereikia šiek tiek fantazijos jaukiai aplinkai susikurti bei trupučio laiko reikalingų ingridientų paieškai ir priemonių gamybai. Didžiąją dalį reikiamų ingridientų galima rasti tiesiog savo namuose.

Apie SPA procedūras namie pasakoja internetinės namų tekstilės parduotuvės „Fėjos namai“ produktų vadovė Svajūnė Sabaliauskaitė.

Detoksikuojanti vonia   

Bene labiausiai atpalaiduojanti ir įtampą mažinanti procedūra - ilgas pasimėgavimas šilta vonia. Tačiau šilta vonia su jūros druska – būdas ne tik atsipalaiduoti, bet ir pasirūpinti savo odos sveikata, ją tonizuoti bei praturtinti naudingais mikroelementais. Vietoj jūros druskos galima naudoti kepimo sodą, arba magnio druską.

Keli lašeliai mėgstamo eterinio aliejaus – nuostabus būdas pasilepinti aromatine vonios terapija. Jei pagrindinis tikslas – švelni oda, puikiai tinka šis receptas: 1 puodelis verdančio vandens, 3 puodeliai pieno miltelių bei 4 ramunėlių arbatos pakeliai. Viską reikia suberti į šiltą vonią ir telieka mėgautis tikriausia detoksikuojančios vonios terapija.

Kūno šveitikliai


Galima rasti pačių įvairiausių kūno šveitiklių receptų, kurių kiekvienas turi skirtingą poveikį. Lygiomis dalimis sumaišius alyvuogių aliejų ir cukrų, gaunama puikiausia priemonė jautrioms odos vietoms, pavyzdžiui, veidui ar lūpoms. Tuo tarpu smulkintų kavos pupelių ir alyvuogių aliejaus mišinys padeda sumažinti celiulitą. Šiek tiek sudėtingesnis ir poveikiu nenusileidžiantis receptas būtų: sumaišyti kelias smulkintas papajas su avižiniais dribsniais bei alijošiaus geliu. Avižiniai dribsniai puikiai nuvalo negyvas odos daleles, o papaja ir alijošius turi fermentų, praturtinančių odą ir gerinančių jos būklę.

„Norint  gerai nušveisti odą geriausia naudoti natūralaus lino kempinę. Tankiai suaustos šiurkštesnio arba švelnaus, minkštinto lino kilpos kruopščiai nušveičia negyvas odos ląsteles. Natūralaus lino pluošto kempinės taip pat turi ir antialerginių, antiseptinių savybių“, - pasakoja internetinės namų tekstilės parduotuvės „Fėjos namai“ produktų vadovė Svajūnė Sabaliauskaitė.

Veido procedūros


Platus asortimentas egzistuoja ir tarp veido priemonių. Norint pasigaminti veido kaukę, padedančią susitvarkyti su spuogais, reikia sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą cinamono su ¼ šaukšto malto muskato bei puodeliu medaus. Muskatas ir cinamonas turi priešuždegiminių savybių, o medus drėkina odą.

Citrusinių vaisių kaukės nėra geriausias pasirinkimas sausos ir jautrios odos savininkėms, tačiau jos itin tinka, norint spindinčios ir sveikos odos spalvos. Kovojant su ratilais ir paburkimais po akimis, padės atšaldyti arbatos pakeliai ar agurko griežinėliai.

Kūno losjonai

Norint  namų sąlygomis pasigaminti kūno losjoną reikia ¼ puodelio kokoso riešutų pieno sumaišyti su 1 puodeliu kūno kremo ir papildyti mišinį keliais lašeliais vanilės ekstrakto. Šį losjoną galima naudoti apie 5 dienas. Jis išliks puikios kokybės, jei bus laikomas šaltoje ir sausoje vietoje.

„Gaminiai iš lino suaktyvina kraujotakos sistemą todėl pasimėgavus SPA procedūromis nusausinti odą galima su lininiu rankšluosčiu“, - pasakoja S. Sabaliauskaitė.

grožio procedūros, pasidaryk pats, spa

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai