Now Reading
Knygų pusryčiuose – mielas meškinas Daktaras Bambeklis (konkursas)

Knygų pusryčiuose – mielas meškinas Daktaras Bambeklis (konkursas)

Knygų pusryčiuose - mielas meškinas Daktaras Bambeklis (konkursas)

Laikas.lt

Tam, kad vaikas susidomėtų skaitymu, dažnai užtenka šiek tiek tėvų pastangų ir vieno linksmo knygos veikėjo. Tokio, koks yra knygos „Daktaras Bambeklis važiuoja traukiniu“ pagrindinis personažas – mielas ir gauruotas meškinas. Nors iš vardo gali pasirodyti kitaip, iš tiesų Daktaras Bambeklis yra be galo draugiškas, linksmas ir smalsus. Šią mažiausiems skaitytojams skirtą istoriją sausio pradžioje išleido vaikiškų knygų leidykla „Nieko rimto“.

Linksmą pasakojimą apie didelį ir gauruotą meškiną, kuris niekuomet nenukabina nosies ir į viską žiūri optimistiškai, sukūrė vokiečių iliustruotojas ir rašytojas Danielis Nappas. Ši istorija apie tai, kaip Daktaras Bambeklis aptinka seną dyzelinį lokomotyvą ir kartu su geriausiu draugu – žuvele Kašalotu – nedvejodamas leidžiasi į nuotykius. Juk traukinys visada važiuoja tiesiai, argi gali būti sunku jį suvaldyti? Tik bėda, kad bėgiai, kuriais rieda lokomotyvas, veda senojo gelžkelio tilto link, o jis tuoj tuoj subyrės į gabalėlius…

Knyga „Daktaras Bambeklis važiuoja traukiniu“ pasakoja apie nuotykius, draugystę ir tai, kad ne viskas yra taip, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kad ir pagrindinių veikėjų vardai – meškinas, vardu Bambeklis, iš tiesų yra pats didžiausias linksmuolis. O žuvelė Kašalotas telpa į mažutėlį akvariumą, nors iš vardo galėtum manyti, kad geriausiam Daktaro Bambeklio draugui reikia bent jau baseino.

Ši istorija labiausiai patiks smalsiems darželinukams, kurie galės tyrinėti nuotaikingas iliustracijas, susipažinti su pirmosiomis raidėmis ir kartu su knygos veikėjais patirti nepaprastą nuotykį. Kaip ir visi mažieji nenuoramos (o ypač berniukai), taip ir Daktaras Bambeklis nuolat įsivelia į situacijas, kurios nebūtinai baigiasi taip, kaip to norėtų mama. Todėl šiam linksmam meškinui tiesiog lemta tapti geriausiu mažylio draugu.

D. Nappas yra parašęs ir daugiau pasakojimų apie Daktarą Bambeklį. Visi jie yra papildyti paties autoriaus pieštomis iliustracijomis. Istorijos pasakoja apie tai, ką Daktaras Bambeklis veikia skirtingomis savaitės dienomis. Pirmojoje į lietuvių kalbą išverstoje knygoje mažieji sužinos, kad antradieniais meškinas važiuoja traukiniu. Knygelė gali tapti pagalbine priemone tėvams, mokantiems vaikus, kad tam tikri dalykai turi vykti nustatytomis dienomis ar valandomis. Kartu su Daktaru Bambekliu tą padaryti bus žymiai lengviau.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Leidykla „Nieko rimto“ jau senokai užima tvirtas pozicijas literatūros vaikams leidyboje. Jos knygos itin mėgstamos vaikų ir jų tėvelių, o literatūros kritikų ir ekspertų giriamos už kokybę. Leidyklos atstovai yra įsitikinę, kad kūriniai mažiesiems turi būti verčiami ir redaguojami itin atidžiai. Todėl pirmosios knygos apie Daktarą Bambeklį vertimas buvo patikėtas poetui, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Antanui A. Jonynui. Šią istoriją skaitantiems tėveliams daug gerų emocijų suteiks šmaikštus knygos tekstas, o mažieji neabejotinai pamils nenuoramas veikėjus.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite šią knygą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top