Now Reading
Beprotiškiausių skulptūrų dešimtukas (foto)

Beprotiškiausių skulptūrų dešimtukas (foto)

Beprotiškiausių skulptūrų dešimtukas (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Oddee.com

Dažnai keliaujantiems po platųjį pasaulį, lankantis žymiuosiuose miestuose, tikriausiai nesvetimas ir įdomių ar gerai žinomų skulptūrų lankymas, fotografavimasis šalia jų ir pan. Beprotiškos, keistos, juokingos, įdomios ir dėl to lankomos. Ne vienas gali pasigirti ir pabuvojęs prie vienos ar kitos iš šio sąrašo.

„St. Wenceslas“ skulptūra sukurta menininko Davido Cerny. Ji pakabinta Čekijoje, Prahos mieste, Lucerna Pasaže.  

„Cumulus“ sukurta Miriam Lenk.

Čekų skulptoriaus Davido Cerny darbas.

Skulptūra iš „Vigelandsparken” skultūrų parko, esančio Osle, Norvegijoje. 

Ši, kontraversiška skulptūra yra sukurta vieno iš labiausiai žinomų Italijos menininkų Maurizio Cattelano. Oficialus šio meno kūrinio pavadinimas yra L.O.V.E., bet visuomenėje geriau žinomas populiarusis jos pavadinimas – „Vidurinysis pirštas“.

Dar viena statula, kabanti Čekijoje, Prahos mieste. Ši statula nesimbolizuoja nieko suicidiško – taip čekų menininkas reprezentuoja komunizmo nuosmukį. Šio darbo autorius, kaip ir prieš tai minėtos skulptūros – menininkas Davidas Cerny (3 pav.).

Gigantiška septinių mėnesių kūdikio skulptūra sukurta menininko Marco Quinn, pavadinimu „Planet“. Ją galima apžiūrėti Anglijoje, Derbišire.

Tirpstančios karvės skulptūra Budapešte.

Skulptūra, pavadinimu „De Vaartkapoen“, sukurta menininko Tomo Franzen, yra Belgijoje, Briuselyje. Šia skulptūra yra kritikuojamas anarchizmas, jos pavadinimas kilęs iš liaudiško žodžio de vaart, kuris reikšia „įžūlus“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Didžiulė skulptūra, esanti Vašingtone, pavadinimu „The Awakening“, sukurta J. Seward Johnson jaunesniojo, specialiai 1980 m. Tarptautinei Skulptūrų parodai ir konferencijai

Merginos be sijono su šunimi statula yra Macau administraciniame regione, Kinijoje.

Besikaunančių eržilų statula, pavadinimu „Crazy Horse Memorial“, esanti Šiaurės Dakotoje, JAV.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top