Now Reading
Talentų banke drabužių dizainerė A. Malinauskaitė (interviu, foto)

Talentų banke drabužių dizainerė A. Malinauskaitė (interviu, foto)

Talentų banke drabužių dizainerė A. Malinauskaitė (interviu

Laikas.lt

Atėnė Malinauskaitė studijavo Vilniaus dizaino kolegijoje aprangos dizainą
Mados pasauliui prisistatė šių metų „Mados injekcijoje“
Vis dažniau dirba ir stiliste mados fotosesijose
Tiki, kad viską, kas yra sieloje, gali išreikšti per drabužį
Kai ilsisi nuo mados, ji piešia. Atėnės paveikslus galite pamatyti ARTHOLE.lt

Kai šis „Talentas banko“ talentas pasieks jus, Atėnė Malinauskaitė jau bus pristačiusi kolekciją „Mados injekcijos“ finale. Jauniems, iki „Mados infekcijos“ dar neužaugusiems dizaineriams skirtoje „Injekcijoje“ laimę bandė 63 dalyviai. Atėnė pateko tarp 14 finalistų. Nesvarbu, kad vėliau komisija jos neišrinkta tarp geriausiųjų, „Laiko“ redakcijos skuba išreiktši simpatijas švelnių spalvų, ne tik podiumui, bet ir prospektui tinkantiems Atėnės kurties drabužiams.

„Neslėpsiu, jaučiuosi tikrai pamaloninta“, – sakė ji po to, kai „Talentų bankas“ kreipėsi į dizainerę nelaukdamas, kol ji pati išdrįs tai padaryti. Malonu ir mums.

Interviu, žinoma, pradedame nuo svarbiausio klausimo:

Ar Atėnė – tikras tavo vardas?

Taip, tikras. Tėtis norėjo, kad būčiau Marija, mama kovojo už Atėnę… Ir Atėnė nugalėjo! Vaikystėje labai nemėgau savo vardo, maniau, kad jis per daug griežtai skamba, yra nešvelnus. Bet dabar galiu pasakyti, kad džiaugiuosi juo. Manau, kad jis atitinka mano charakterį (šypsosi).

Kodėl mada?

Atrodo, kad ji visada buvo manyje. Man rūpėjo, kaip atrodo žmonės ir kaip atrodau aš pati. Šeimoje ar tarp draugų prakalbus apie drabužius, mano nuomonė dažniausiai būdavo paskutinė ir nenuginčijama. Taip po truputį patikėjau savimi ir pradėjau kurti.

Ką atsakytum teigiantiems, kad mada – tik tuštybė, kad „nesvarbu, kaip atrodai, svarbu, kas esi“?

Nepritariu tokiam požiūriui. Tai, kaip atrodome, pasako labai daug apie mus, mūsų įsitikinimus, požiūrį, grožio sampratą. Taip pat tai atskleidžia, ar žmogaus vidinis pasaulis gali būti mums artimas, ar ne.

Tą, kuris teigia, kad jam nerūpi, ką žmonės apie jį galvoja, visada atpažinsime, nes tokį įvaizdį žmogus taip pat susikuria vilkėdamas tam tikrus drabužius.

Žinoma, būna ir taip, kad aklas etikečių vaikymasis virsta tuštybe, tačiau nemanau, kad tuo siekiama būti stilingam ar madingam. Labiau norima pabrėžti tam tikrą statusą. Su mada tai menkai susiję.

Trys tavo stiliaus taisyklės?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pirmiausia ir svarbiausia – neprarasti savęs. Antra – tvarka ir švara. Na, ir trečia – jausti saiką. Nebūtina vienu kartu parodyti, kiek daug gražių drabužių mes turime.

Per kiek laiko išsiruoši į vakarėlį?

Galiu susisukti ir per 20 minučių, bet kartais ir poros valandų būna mažoka. O jeigu ir po poros valandų jaučiuosi blogai, vakarėlis man jau kaip ir sugadintas (šypsosi).


Nuotraukose – „Injekcijoje“ pristatyta Atėnės Malinauskaitės kolekcija. Modelis – Monika Daniūtė, „Major Amber Models“, makiažas – Alinka Make Up, fotografė – Jogailė Butrimaitė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top