Now Reading
„Vilniaus kronikos 2013“ kviečia fiksuoti sostinės gyvenimą nuotraukų albumui

„Vilniaus kronikos 2013“ kviečia fiksuoti sostinės gyvenimą nuotraukų albumui

„Vilniaus kronikos 2013“ kviečia fiksuoti sostinės gyvenimą nuotraukų albumui

Laikas.lt
Nuotrauka Ievos Varkojytės

Kartu su 2013 metų sutikimu Vilniaus gyventojai ir visi mylintys šį miestą yra kviečiami savo meilę ir simpatijas jam reikšti fotografijomis – vaizdais iš kasdienio gyvenimo Vilniuje. Žinia, Vilniui šie metai ypatingi, mat sukanka 690 metų.

Siekiant pažymėti šią reikšmingą Lietuvai, o kartu ir visai Europai datą (juk Vilnius yra tapęs svarbiu Europos žemėlapio fragmentu, kurio pakraštyje netgi žymimas Europos geografinis centras) bei suburti mylinčius šį miestą, startuoja projektas „Vilniaus kronikos 2013“.

„Vilniaus kronikos“ apims ištisus metus ir jo pagrindą sudarys užfiksuoti saviti momentai iš kasdienio gyvenimo Vilniuje nuo sausio 1 iki gruodžio 31 dienos. Metams pasibaigus bus išleistas nuotraukų albumas, kalendoriškai atspindintis Vilniaus miesto nuotaikas, oro išdaigas, miestiečių linksmybes, užfiksuotas ironiškas situacijas, kasdieninius epizodus iš gatvių, skersgatvių, viešųjų erdvių gyvenimo.

Albumo bendraautoriumi gali tapti kiekvienas!

Fotografuoti ir dalintis nuotraukomis kviečiami visi vilniečiai, miesto svečiai, profesionalūs fotografai ir mėgėjai. Nuotraukos bus viešinamos „Facebook“ profilyje, projekto internetiniame puslapyje bei kituose kanaluose. Projekto dalyviu galima tapti pasidalinus nuotrauka „Facebook“ profilyje (spausti čia) arba siunčiant el paštu: [email protected].

Į albumą pakliūsiančių fotografijų kriterijai: meniškos, originalios nuotraukos, atspindinčios įdomų, nuotaikingą ir dinamišką gyvenimą Vilniaus mieste.

Dėmesys dokumentinei fotografijai

„Vilniaus Kronikų 2013“ kuriamo albumo vienas tikslų – dokumentinės fotografijos puoselėjimas. Šios vietą šiandien yra užėmusi žurnalistinė fotografija, kuri nors yra artima dokumentinei, tačiau neturi meniškai patrauklios fotografijos reikalavimo.

Į albumą pakliūsiančios nuotraukos turėtų atliepti natūralią aplinką, autentiškas situacijas, paliesti socialinę tematiką.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pastaraisiais metais nebuvo išleista Vilniaus miestui skirto fotografijos leidinio. Bene paskutinis išsamus nuotraukų leidinys buvo skirtas Vilniaus architektūrai 1978 metais („Vilniaus architektūra“, „Vagos” leidykla).

Šis projektas unikalus tuo, kad „Vilniaus kronikų 2013“ albumu Lietuvos sostinės portretas bus parodytas toks, kokį jį mato patys žmonės, todėl fotografijos turėtų pasižymėti įvairialypumu, autentiškumu bei betarpiškumu.

Projekto organizatoriai kviečia visus pavienius asmenis ir bendruomenes jungtis prie šios idėjos įgyvendinimo ir aktyviai fotografuoti Vilnių tokį, kokį matote…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top