Now Reading
Knygų pusryčiuose – nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė (konkursas)

Knygų pusryčiuose – nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė (konkursas)

Knygų pusryčiuose - nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė (konkursas)

Laikas.lt

Jei žmogus atsiliepia šaukiamas Edvardo Tiuleino vardu, jis greičiausiai turėtų būti solidus prancūzas. Tačiau iš tiesų Edvardas yra porcelianinis triušis ir pagrindinis knygos „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ herojus. Šį amerikiečių rašytojos Kate DiCamillo kūrinį autoritetingas JAV žurnalas „School Library Journal“ įtraukė į šimtą geriausių visų laikų knygų jauniesiems skaitytojams, o gruodžio pradžioje knygą lietuviškai išleido leidykla „Nieko rimto“.

Jei vaikystėje turėjote mylimą meškiuką, lėlytę ar drambliuką, tuomet turbūt atsimenate, kaip kartu žaisdavote, eidavote į svečius ar guosdavotės nuliūdę. Tada atrodė, kad žaislai viską girdi ir supranta. Leidyklos „Nieko rimto“ išleistoje knygoje „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ porcelianinis triušis Edvardas ne tik išklauso, paguodžia, bet ir įrodo, kad žaislai taip pat gali jausti ir mylėti. Žinoma, kartais ir jiems reikia šito mokytis.

Edvardas Tiuleinas ilgą laiką mylėjo tik pats save ir visai nesirūpino jį prižiūrinčios ir globojančios mažosios Abilenos jausmais. Tačiau įvykus nelaimingam atsitikimui Edvardas atsiduria už laivo borto, yra atskiriamas nuo jį mylinčios mergaitės ir taip netikėtai pradeda nuotykių kupiną kelionę. Jos metu triušis išmoksta mylėti ir ilgėtis, pakeičia daugelio žmonių gyvenimus ir supranta, kad „visada turi ko nors laukti ir tikėtis. Turi gyventi viltimi. Tau turi rūpėti, kas tave pamils, ką tu vėl pamilsi“.

Per Kalėdas vaikams dovanojame daugybę žaislų, o knygoje „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ vienas jų – porcelianinis triušis – vaikams suprantama kalba pasakoja apie pagrindines gyvenimo vertybes. Prieš Edvardo akis atsiveria žmonių sielos gelmės, o tiek suaugę, tiek vaikai triušiui pasipasakoja tai, ko dažnai neišdrįsta pasakyti savo artimiesiems. Galbūt taip daro ir visur su savimi kokį nors žaislinį meškiną besitampantis Jūsų mažylis?…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Knyga „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ vos pasirodžiusi sulaukė teigiamų vertimų. Dėl jos bendrą kalbą rado paprastai tarpusavyje nesutariantys tėvai ir bibliotekininkai. JAV atliktoje abiejų grupių apklausoje K. DiCamillo kūrinys pateko tarp knygų, kurias tiek vieni, tiek kiti rekomenduotų vaikams. Įtakingasis „New York Times“ savo apžvalgoje taikliai pastebėjo, kad kiekvienas žaislas turi savo istoriją, o „Nepaprastoje Edvardo Tiuleino kelionėje“ skaitytojas gali ne tik sekti triušio nuotykius, bet ir stebėti jo vidinio pasaulio pokyčius. Atskiro paminėjimo vertos rusų tautybės dailininko Bagramo Ibatoulline iliustracijos. Jos darniai jungiasi su tekstu ir puikiai atskleidžia knygos dvasią.

„Nepaprastos Edvardo Tiuleino kelionės“ pasirodymu Lietuvoje rūpinasi leidykla „Nieko rimto“, kuri jau yra supažindinusi skaitytojus su tokiais pasaulinio garso kūriniais kaip „Vėjas gluosniuose“ ir „Nepaprasta Agnesės Sesilijos istorija“. O jeigu norite laimėti šią knygą, dalyvaukite mūsų konkurse.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top