Now Reading
Kelnių raitojimo menas. Kurgi potvynis, vyrai?

Kelnių raitojimo menas. Kurgi potvynis, vyrai?

Kelnių raitojimo menas. Kurgi potvynis

Kaip rašoma „The New York Times” laikraščio skiltyje apie madą, spėjant iš apnuogintų kulkšnių skaičiaus Niujorke šią vasarą, 2009-ųjų kelnių raitojimo tendencija 2010-aisiais tiesiog virto epidemija.

Aibė jaunų vyrų, įskaitant tuos, kurie nėra dviračius minantys kurjeriai, raitoja savo kelnes iki tokio aukščio, jog norisi klausti, kurgi rengiama atranka Huckleberry Finn‘o vaidmeniui. Stilius, gimęs ant Misisipės krantų, buvo naujai pritaikytas Bushwick‘o (vienas iš Niujorko rajonų) gatvėms.

„Tai beveik kaip vyriškas shabby chic (interjero stilius, kuriam būdinga aptrintos elegancijos įvaizdis, sendinti baldai bei pastelinės spalvos)“, – teigia Tom Julian, mados konsultantas ir dviejų knygų apie vyrų stilių autorius.

Maždaug kas penkerius metus, madingieji atranda tokį modeliavimo triuką, kuris tą patį seną daiktą paverčia į naują dendišką aprangos detalę – atraitoti džinsai ar dvigubai paraitotos marškinių rankovės – ir štai, jau nešiojama Midtown‘e (judriausia Manheteno dalis, kurioje išsidėstę svarbiausi verslo centrai).

Naujasis įvaizdis, lengvai suveržtas atraitojimas turintis siekti nuo 2,5 iki 5 centimetrų virš kulkšnies, tikėtina, jog atsirado dėl dviejų aplinkybių. Pirmiausia, Thom Browne‘o (amerikiečių drabužių dizaineris) išpopuliarintas ankštasis kostiumas daugumos dabar tapo taip pat pripažintas kaip ir klasikinės chaki spalvos kelnės. Antra, išaukštintieji vadinamieji „laiviniai“ batai (boat shoes) bei medžiaginiai retro sportbačiai vitrinose prašyte prašosi būti nešiojami prie kelnių, kurios tiesiog atvirai juos demonstruotų. (Trečia, mažiau tikėtina aplinkybė, galėtų būti karštis.)

„Kai trumpintos kelnės tapo stilingos, raitojimas yra lengvas būdas tai pasiekti sutrumpinant jas maždaug aštuoniais centimetrais“, sako Josh Peskowitz, Esquire.com stiliaus redaktorius, kuris kaip tik tą rytą buvo pasiraitojęs kelnes. „Tai neįpareigoja.“

Teisingai atraitoti nėra taip lengva kaip atrodo, o ir ekspertai nesutaria dėl technikos. Tom Julian siūlo pustrečio centimetro pločio storesnės medvilnės kelnių atvartą raitoti tris kartus, o penkių centimetrų pločio tamsių džinsų atvartą – tik kartą.

Raitojant kiek laisvesnes kelnes Josh Peskowitz pataria suformuoti „kaištį“, suėmus truputį medžiagos priekyje. Pradedant nuo apačios, padarykite vieną kuo mažesnę klostę, tada suimkite maždaug tris centimetrus priekinės klešnės dalies ir suktelėkite – taip suformuosite „kaištį“. Tvirtai jį laikant beliks kelnes paraitoti dar du kartus. Klostės turėtų laikytis vietoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Būkite tikri, jog klostės nukreiptos į vidinę pusę. Norint išlaikyti jas simetriškas, „kaiščius“ kairiojoje klešnėjė lenkite į dešinę, o dešiniojoje – į kairę,“ sako jis. „Aš tai išsiaiškinau tik prieš porą savaičių.“

Reikia nepamiršti, jog šiai tendencijai galioja ir tam tikri draudimai. Jokių formalių batų. Jokių raitotų aptemptų džinsų. Jokių atraitotų kostiuminių vilnos kelnių – atvartai tiesiog nesilaikys. Jokių platėjančių „bootleg“ tipo kelnių, kurios šiaip ar taip jau turėtų būti sudegintos. Kadangi paraitotos kelnės turi atrodyti kasdieniškai, aprangoje venkite perdėtai puošnių detalių – rizikuojate atrodyti pernelyg nenatūraliai. Taigi, nepersistenkite.

Jim Moore, žurnalo GQ kūrybos direktorius, teigia, jog svarbiausias tikslas yra sukurti atsainų įvaizdį, nebent norite, kad žvilgsniai tekryptų į perdėm tvarkingus jūsų atraitus. „Atraitas turi būti tarytum suformuotas netyčia.“

Parengė Justė Urbonavičiūtė
Nuotr. thesartorialist.blogspot.com ir nytimes.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top