Now Reading
Naujai iškepti „Injekcijos“ nugalėtojai debiutuos „Mados infekcijoje“ (foto)

Naujai iškepti „Injekcijos“ nugalėtojai debiutuos „Mados infekcijoje“ (foto)

Naujai iškepti „Injekcijos“ nugalėtojai debiutuos „Mados infekcijoje“ (foto)

Laikas.lt

Eva Baliul, kūrybinis susivienijimas „labàdienà“, Natalija Kobernik iš Rusijos ir „Balagans“ iš Vokietijos (Tanja Schmidt ir Philipas Rudzinskis) tapo jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ nugalėtojais ir galės pristatyti savo kolekcijas kitų metų pavasarį įvyksiančioje „Mados infekcijoje“. Konkurso nugalėtojai buvo paskelbti po Nacionalinėje dailės galerijoje vykusio finalo, kuriame kolekcijas pristatė 14 dizainerių iš Lietuvos ir užsienio.

Eva Baliul konkurse pristatė kolekciją „Pinga-pinga“, kurioje derino lietuvių tautinio kostiumo elementus su odos elementais, permatomus audinius – su klasikiniais kostiumų audiniais. Socialine iniciatyva save įvardinantys vaikinai „labàdienà“ sukūrė drabužius ir aksesuarus, kurie atspindi jų siekį skatinti draugišką ir malonų bendravimą.

Natalija Kobernik, gyvenanti Sankt Peterburge, žiūrovų ir komisijos teismui pristatė iš odos pagamintų drabužių kolekciją, kurios pagrindinis motyvas buvo dinozaurų skeletai. Dizainerių duetas iš Vokietijos „Balagans“ kolekcijos pagrindinis dėmuo buvo džinsinė medžiaga ir netradicinių formų rūbai iš jos.

Pasak komisijos narės ir „Mados infekcijos“ idėjos autorės Sandros Straukaitės, kiekviena šių metų nugalėtojų kolekcija yra kažkuo išskirtinė: „Evos Baliul darbai išsiskyrė puikia mūsų skelbtos new etno temos interpretacija ir didžiuliu potencialu – bus labai įdomu pamatyti, ką ji paruoš „Mados infekcijai“. Vokiečių „Balagans“ kolekcija – itin stipri konceptualiai, tai visiškai nauja vyriška mada, nors ir naudojama, atrodytų, tokia paprasta džinsinė medžiaga“.

„Natalijos Kobernika kolekcija – labai gryna, tobulų kirpimų, puikus fosilijų motyvo ir odos derinys. Vaikinai iš „labàdienà“ patiko komisijai tuo, kad puikiai supranta, koks svarbus yra pačios minties pristatymas, mokėjimas valdyti koncepciją. Įdomu tai, kad jie studijavo grafinį dizainą, tačiau puikiai susitvarkė su drabužių medžiagų parinkimu ir spalvomis“, – teigė Sandra Straukaitė.

Jaunųjų dizainerių konkurso finale darbus vertino mados profesionalai – dizaineriai Dovilė Gudačiauskaitė, Kristina Kruopenytė, Egidijus Sidaras, taip pat Vilniaus dailės akademijos rektorius Audrius Klimas. Komisijos nariai konkurso finalistų darbus atrinko vadovaudamiesi jau tradiciniais tapusiais kriterijais: buvo vertinama kolekcijos koncepcija, originalumas, festivalio „Mados infekcija“ formato ir temos atitikimas.

Dalyvauti finaliniame „Injekcijos“ renginyje taip pat buvo atrinkti dizaineriai: „1011“ (Ąžuolas Kavaliauskas ir Kamilė Balčytytė, Agnė Alaburdaitė, Agnė Verseckaitė, Atėnė Malinauskaitė, Birutė Simokaitytė, „RA“ (Aistė Radzevičiūtė ir Eglė Ramanauskaitė), Erika Vizgirdaitė ir Rasa Jarmolavičiūtė, Kristina Valančiūtė, „labàdienà“, Malika Nazirova (Rusija), Natalija Kobernik (Rusija) ir Sandra Ajutytė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į festivalio „Mados infekcija“ rengiamo mados talentų konkurso finalą autoritetinga komisija atrinko 14 jaunųjų dizainerių. Pradiniame „Injekcijos“ etape buvo pateiktos 63 paraiškos. Trečią kartą tarptautiniu mastu organizuojamo konkurso geografija išsiplėtė iki Latvijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos, Slovėnijos ir Indijos.

Festivalio „Mados infekcija“ inicijuotas naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas „Injekcija“ pirmą kartą įvyko 2008 m. Per penkerius metus konkurse panoro dalyvauti daugiau nei 210 jaunųjų dizainerių. Iš jų „Injekcijoje“ kolekcijas pristatė daugiau kaip 50 finalininkų. 

„Injekcijos“ konkursas atrado ir plačiajai publikai pristatė sėkmingai mados pasaulį užkariaujančius dizainerius Ievą Daugirdaitę, Dianą Paukštytę, Eglę Žiemytę, Mildą Čergelytę, Mariną Žuravliovą ir Donatą Maldonytę („Tribe“), Dianą Kuzmickaitę ir Aušrą Urbanavičiūtę, Mariją Popadničenko bei daugelį kitų.

Daugiau nuotraukų galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top