Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: prašmatnūs viengungio pietūs arba kai suserga žmona

Sekmadieninis Jurgos receptas: prašmatnūs viengungio pietūs arba kai suserga žmona

Sekmadieninis Jurgos receptas: prašmatnūs viengungio pietūs arba kai suserga žmona

Sveiki,
mano vardas Ignas, ir kadangi mano nuostabioji antroji pusė Jurgita netikėtai apsirgo, šiandien aš Jums atskleisiu vieną iš savo receptų. Šiaip gaminti man patinka, tačiau skiriu tam ne itin daug laiko. Taigi ir šiandien Jums papasakosiu kaip greitai ir paprastai pasigaminti skanų ir gražiai atrodantį patiekalą.

Dviems porcijoms Jums reikės:

  • 150 – 200 g makaronų (kriauklyčių, vamzdelių ar spagečių – kas Jums labiau prie širdies)
  • 150 g karšto rūkymo mėsytės (krūtinėlės, kumpio ar file)
  • 100 g sviesto
  • 100 g grietinėlės
  • 1 svogūno
  • 1,5 a. š. džiovinto smulkinto mairūno
  • 1 a. š. aliejaus
  • druskos
  • makaronų prieskonių

Gaminimo eiga:

Nulupkite, supjaustykite svogūną ir sudėkite į gilią keptuvę, prieš tai ištirpinę joje 80 g sviesto. Tuo pat metu užstatykite virti vandenį makaronams, žinoma, įbėrę į jį druskos ir įpylę šaukštelį aliejaus. Supjaustykite parūkytą mėsytę juostelėmis, tai neužima daug laiko ir atrodo gražiai, ir sudėkite ją į keptuvę, kurioje svogūnas jau gražiai apkepė ir įgavo gelsvą spalvą. Kai vanduo puode užverda, sudėkite į jį makaronus ir virkite 7 – 9 minutes. Tuo tarpu į keptuvę su mėsyte ir svogūnu supilkite grietinėlę, suberkite mairūną, sumažinkite ugnį ir uždenkite. Išvirus makaronams galite išjungti ir keptuvę. Makaronus nukoškite, į juos įdėkite likusius 20 g sviesto,  įberkite makaronų prieskonių, išmaišykite (aš naudojau jau paruoštą prieskonių mišinuką, tačiau gali būti ir šiaip maltos kalendros, petražolės, krapai ar paprikos). Makaronus sudėkite į lėkštes, ant viršaus užpilkite padažą su mėsyte. Papuošimui galite uždėti šiek tiek žalumynų (keli lapeliai petražolės ar krapų šakelė dažniausiai padaro stulbinamą efektą – gražesnį patiekalą valgyti maloniau ir skaniau).

Trys gaminimo taisyklės visiems norintiems skaniai pagaminti, bet neturintiems daug patirties:

  1. Po kiekvieno veiksmo ragaukite – skanus patiekalas turi būti skanus visose jo gmainimo stadijose. Jei pastebite, kad ko nors trūksta – įdėkite.
  2. Negailėkite prieskonių (žinoma, jeigu juose nėra druskos). Retai kada į patiekalą įdedame per daug prieskonių, bet dažnai jų dedame tik dėl fakto – jų skonio nė nejaučiame.
  3. Nedėkite per daug skirtingų ingridientų – geriau keli skirtingi bet gerai juntami skoniai, nei visa skonių „mišrainė“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Skanaus!


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top